Интимно

Знаци, че партньорът не ви уважава

Не ви слуша, когато говорите

08.07.2019г. / 14 46ч.
Михаела Лазарова
Илюстрация: istock

Илюстрация: istock

„Уважението е един от най-големите изрази на любов.“

Как показвате вашето уважение към любимия човек? А той към вас? Уважението трябва да бъде всекидневие, то е в малките неща, като:

  • Да бъдем отворени и честни помежду си;
  • Да оценяваме чувствата на другия;
  • Да си даваме пространство;
  • Да се подкрепяме.

Кои са знаците, че партньорът не ни уважава и можем ли да ги разпознаем? Вижте в следващите редове.

Не ви слуша, когато говорите

Комуникацията е от съществено значение за една връзка, а част от нея е способността ни да изслушваме партньора си, както и той нас. Обръщайки внимание на това, което казваме, даването на възможност да изразим свободно мнението си е основна форма на уважение, показва интерес към нас. Във връзката и двамата партньори трябва да имат свободата да говорят, без да бъдат прекъсвани. Ако вашият партньор не демонстрира интерес към това, което казвате, очевидно не ви уважава и не го е грижа за взаимоотношенията ви.

7 неща, които партньорът ви не трябва да иска от вас

Винаги отбелязва грешките ви и при възможност ви ги напомня

Никой не е идеален и всеки от нас допуска грешки. Колко често половинката ви ви напомня за стари грешки, недостатъци, които имате? Може би подходящият партньор е този, който показва уважението си към нас, подкрепяйки ни в трудни моменти, успявайки да извади от личността ни силните ни черти, а не да ни демотивира и мачка самочувствието ни.

Вие сте на последно място в списъка с приоритетите му

Работа, хоби, лично време, срещи с приятели... В една връзка партньорите трябва да уважават взаимно личното си пространство и време, в което всеки да се отдаде на любимите си занимания. Но когато любимият човек често ни пренебрегва, не прекарва време с нас, пропуска важни събития и ние заемаме крайно място в плановете му, очевидно не ни уважава.

5 неща, на които токсичната връзка ще ви научи

Държи се грубо

Дори и най-малкият признак на емоционално или физическо насилие е неуважение. Уважението е онова, което не наранява чувствата, не причинява болка.

Свързани статии

Опитва се да контролира всичко

Знаете ли какво е уважението? То е като двупосочна улица. Когато и двамата партньори носят еднакво отговорност, грижат се един за друг, има компромиси и от двете страни. Но има и връзки, в които единият се опитва да надделее, да контролира всичко, да взима общи решения, без да зачита мнението на половинката си.

Не проявява уважение към роднините и приятелите ви

Понякога се случва хората да се разминават в разбиранията, да не се харесат, но е важно да запазят уважение един към друг. Когато единият партньор демонстрира явно неуважение към близките на другия, оказва натиск върху това да не комуникира с тях, определено подсказва за неуважение.

Снимки: iStock

Коментирай