Интимно

6-те типа най-токсични партньори в любовта

С тях никога не може да се установи щастлива връзка

31.08.2017г. / 10 45ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

За да имате щастлива връзка, трябва да сте открили правилния човек. Има обаче някои типове личности, с които няма как да изградите трайни и качествени отношения.

Кои са токсичните типове личности, с които никога няма да бъдете щастливи?

Нарцисът

Нарцисите никога не са влюбени просто в един човек. Те непрекъснато се озъртат в търсене на някой по-добър, а защо не и няколко едновременно. Способни са да водят двойствен живот, да поддържат паралелни връзки, за да подклаждат егото си.

7 вида вредни личности, от които не се нуждаете

Нарцисите непрекъснато търсят перфектния партньор, който обаче така и не откриват заради прекомерно завишените си критерии. Те не си дават сметка, че самите те не покриват тези изкуствени изисквания. За неудовлетвореността си от връзките обвиняват всеки друг, но не и себе си.

Болестният романтик

Процесът на влюбване е много важен за този тип токсични хора. Той ги зарежда и поддържа интереса им. Когато този етап отмине, те рязко губят желание за продължаване на тази връзка, защото първоначалната тръпка е отминала.

7 ясни признака, че трябва да прекратите връзката си

Болестните романтици, които правят хиляди комплименти и свалят звезди обичат да се впечатляват. Те се опияняват от представите си за романтика, които проектират върху всяка нова връзка. Скоро след това обаче слизат на земята и подновяват търсенето.

Крайно неувереният

На всеки му липсва частица самочувствие. На някои повече, на други по-малко. Токсични са обаче хората, които са крайно неуверени и плахи. Те се нуждаят от постоянно поощрение и одобрение от партньора. Неуверените хора могат да се отчуждят при най-малкия намек за неодобрение. Отчуждението при тях винаги стои като резервен план, с който държат партньора си, карат го да изпитва вина за критиката си.

Свързани статии

Егоистът

Егоистите мислят само за себе си. Те не приемат факта, че близките им могат да страдат от техните думи и действия, защото смятат себе си за винаги прави. Моралните норми просто не са за тях. Те ще извадят всякакви аргументи, само за да ви накарат да се отречете от собствените си тези и мнения. По този начин щастието ви бива отровено.

Страдалецът

Страдалецът винаги се нуждае от внимание. Той ще ви задава въпроси дали е направил всичко, както трябва, дали изглежда добре, какво да избере, изобщо – ще ангажира цялото ви внимание със себе си, само и само да се чувства обгрижван и желан. Страдалците имат нужда от утеха и внимание, но рядко дават това на партньорите си, само взимат.

Критикът

Критикът е може би най-токсичният партньор сред всички изброени. Той никога няма да ви одобрява напълно. Винаги ще намира повод да ви критикува, наставлява, коригира. Критиците не търпят критика. Само ако си позволите да анализирате поведението или постъпките им, горчиво ще съжалявате.

Коментирай