Не можете да установите истинска връзка? Все се случва така, че се влюбвате твърде бързо, а човекът до вас не отвръща със същото? Има ли вероятност да грешите някъде? Определено има, особено ако придавате повече любовен нюанс на секса, отколкото всъщност заслужава. 

6 причини да не правите орална любов, щом не искате>>>

Много жени бъркат секса с любовта и истинската връзка. Любовта без секс е трудно осъществима. Сексът без любов обаче е напълно нормално, дори често срещано явление. Затова трябва да се научите да разбирате къде е тънката разлика между двете иначе интимни преживявания.

Сексът не определя статуса ви като двойка 

Защо тези неща се случват толкова често! Жените като по-романтичната и нежна страна на човечеството са по-склонни да придават несъществуващи нюанси на една сексуална връзка, правейки я да прилича на любовна. Така идват много разочарования след това, когато се сблъскате с истинската нагласа на мъжа до вас към отношенията ви. А именно думичката „връзка“ определено не присъства в речника му. 

Мъжете също са заинтересовани от това да създадат връзка. Но те значително по-рядко прибързват с тези определения от жените. Пък и за някои хора сексуалното желание е по-силно от любовното, което подтиква към дълготрайни отношения. Затова не прибързвайте с окачествяването на връзката си, докато не изясните помежду си дали сте от една любовна порода. 

10 грешки, които мъжете правят при орален секс>>>

Впускате се към секс преди да сте разбрали къде се намира Tой емоционално 

За да се предпазите от грешки и недоразумения тук трябва да знаете, че директната и откровена комуникация преди това е ключът към истината. Преди да правите секс, разберете на какво емоционално ниво се намирате. Това ще ви предпази от поредното любовно недоразумение, от което ще ви заболи. 

Още по темата

И двамата трябва да сте съгласни в каква посока искате да вървят отношенията ви. Веднъж правили секс, няма връщане назад. Ще трябва да сте напълно честни помежду си, за да развиете връзката си емоционално, да станете по-ангажирани един към друг. Това включва разговори, споделяне, подкрепа. Сексът сам по себе си е удоволствие, което невинаги сближава. Но и интимност в отсъствието на секс трудно се постига. Затова е и трудно любовта и сексът да бъдат разграничени в много случаи. 

Бъркате желанието му за секс със знак, че иска връзка 

В повечето случаи мъжете искат да правят секс, независимо дали ще се обвържат впоследствие. Просто желанието им идва преди всичко останало. Ако не попитате директно къде се намирате, на какъв етап сте и как определяте отношенията си (ако, разбира се, е дошъл моментът за това), може да си съставите грешна представа. 

Секс движения, които ще ви сближат>>>

Слушайте внимателно какво казва партньорът ви, как реагира и какви определения използва за отношенията помежду ви. Можете да си направите най-добрите изводи, когато следите внимателно реакциите му в моментите, в които не говорите за връзката си. Тогава можете да очаквате неподправени думи и жестове, които говорят много повече.