Интимно

Защо много двойки се разделят около Коледа?

Каква е причината връзките да се разпадат по празниците

25.12.2019г. / 08 04ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Коледа и празничните дни около нея се свързват с радост, любов и щастие. Мирисът на празничните гозби ни кара да мечтаем. Нямаме търпение да се приберем вкъщи при любимите или да поканим семейство и приятели и да посрещнем празниците заедно.

Какво не бива да правите след раздялата

Около Коледа много двойки се сгодяват, но се оказва, че повече са онези, които се разделят.

Анализ от 2010 година, базиран на промени в статусите на потребителите във Фейсбук и публикуван в informationisbeautiful.net показва, че разделите и разпадането на връзките се случва с по-голяма честота две седмици преди Коледа и около самите празнични дни. Според данните от изследването, 11 декември е датата с най-голяма честота на раздели.

Според лайфкоуч Мариса Коен съществува голям психологически натиск в сезона на празниците и ваканциите, когато става въпрос за отношения и връзки. Тя споделя пред bestlifeonline.com, че този натиск може да предизвика катарзис във възгледите ни относно партньора и връзката.

5 неща, които трябва да осъзнаем след раздяла

Поставена в контекста на семейството и интимните моменти, каквито са празничните трапези и обреди, не всяка двойка изглежда подходяща. Довеждането на партньор вкъщи и поставянето му редом със семейството и близките за някои хора е сериозен ангажимент, който поставя редица въпроси и повдига съмнения. Общуването със семейството, отношението и енергията, които витаят в дома по празниците може да покаже редица червени флагове за половинката ви, които досега са били невидими за вас. Те могат да ви накарат да преосмислите връзката си и да вземете решение да я прекратите.

Топ грешките в една раздяла

Друго проучване от 2017 година показва, че между 56 и 71% от взелите участие в изследването са заявили, че биха предпочели да се разделят с партньора си, ако смятат, че е неподходящ вместо да го заведат вкъщи за Коледа и да го представят на семействата си.

Свързани статии

Семейните ритуали и празници предизвикват размисъл у хората и ги карат да правят своите равносметки за това дали са избрали подходящ партньор за сериозна връзка или не. Един от най-важните за повечето хора критерий е именно дали биха го представили на близките и семейството си или не.

Видове спорове, които водят до раздяла или развод

За онези, които отлагат късането на връзката за след Нова година, този празник е следващия крайъгълен камък, който оказва също така силно влияние.

5 неща, които да не казвате на приятел, преживяващ раздяла

Въпреки че раздялата с някого точно преди Коледа може да звучи жестоко, това може да е истинска благословия, дори да не изглежда така. Развалянето на един празник може да доведе до сбъдването на нови мечти и отварянето на нови хоризонти. Оставането в неуспешна или неподходяща връзка просто така, със сигурност е най-лошият и болезнен вариант.

Коментирай