Интимно

Защо той изневерява, но не напуска семейството си

Просто се нуждае от „почивка“

18.01.2020г. / 08 39ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Те изглеждат като двойка, която няма кой знае какви проблеми, но оказва се той ѝ изневерява. Позната история, нали? Всеки е чувал поне една такава. Такива истории завършват по два начина – има раздяла/развод или мъжът не напуска семейството. Защо той изневерява, но не разваля семейството си?

Домът все още е най-доброто място за него, на което иска да бъде

Партньорката му се грижи добре за него, сигурен е в нейната лоялност... Винаги има сготвено, дрехите му са поддържани, когато се прибере у дома, атмосферата му допада. Любовната му афера си е просто забавление, а не причина да направи кардинални промени в живота си. Дори и да няма любов между него и съпругата му, ако налице има приятелство и уважение, той ще избере да остане в „зоната на комфорт“.

Най-добрите и най-лошите неща в един развод

Просто се нуждае от „почивка“

Някои от мъжете, които изневеряват на половинките си, всъщност имат добри взаимоотношения с тях. Семейната среда е благоприятна, двете страни си имат своите задължения. Но изневеряващият мъж не търси начин да напусне тази връзка, а просто се нуждае от кратка „почивка“ от нея.

Признаци, че бракът ви се е превърнал в токсичен

Търси себе си, но неуспешно

Има истории за мъже, които изневеряват на партньорката си, които се повтарят. Защо го правят, ако има разбирателство с нея, ако не иска да напуска семейството? Някои от тях са недоволни от самите себе си. Не се чувстват пълноценни като мъже и изневярата по някакъв начин повдига самочувствието им. Има и такива, които при създала се проблемна ситуация, намират „спасение“ в изневярата.

Свързани статии

Обича жена си

Как е възможно да обичаш и да изневеряваш? Може би няма жена, която да не си задава този въпрос. Най-точно един мъж би могъл да отговори, според мъжката им логика. Но има мъже, които изпитват силни чувства към половинките си, изневеряват им, но приемат акта си на измама като вид фетиш.

5 обсебващи зодии, които искат да контролират живота ви

Няма смелост да създаде семейство с друга

Има мъже, които са живели с половинките си години наред, били са примерни партньори, но изведнъж срещат жена, с която изневеряват и в която откриват своята сродна душа. Това ново и силно чувство, може да подейства разтърсващо и мъжът да се раздели с досегашната си партньорка, за да създаде ново семейство. Но не всички мъже слагат край на дългогодишната си връзка. Някои се страхуват от новото начало.

Коментирай
Здраве и красота