Интимно

5 урока от онлайн връзките

Как да открием щастието

30.01.2020г. / 12 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка връзка ни учи на различни неща. Онлайн срещите, чатовете и всички виртуални моменти, които по някакъв начин са довели до връзка наяве, също могат да ви научат на много важни уроци, които да ви помогнат впоследствие да откриете щастието, ако все още не сте. Ето 5 от тях.

Знаци, че е време да спрете с онлайн запознанствата

Отхвърлянето е полезно

Колкото и да е болезнено, дори да е неприятно и понякога ужасяващо, отхвърлянето всъщност е полезно. Ще ви е нужно малко повече време да го осъзнаете, но наистина е така. Отхвърлянето ви калява. Учи ви на твърдост, на уважение към себе си и на повече взискателност. Кара ви да сте по-придирчиви, което е добре за вас, защото ще избирате по-щателно партньорите си. Освен това отхвърлянето ще ви накара да погледнете по друг начин на себе си, да се анализирате по-дълбоко и да разберете повече за вас самите. Това ще ви е от полза в следващите връзки, защото когато човек познава добре себе си знае точно какво иска и от какво има нужда.

Невинаги вината е във вас

В началото след отхвърлянето нормалната реакция, която се проявява при повечето хора е самообвинение. Чудите се къде сте сгрешили и защо е станало така, че не се е получило. Нормално е да си задавате тези въпроси. След като преминете през това, ще стигнете до момента, в който ще осъзнаете, че не всичко е по ваша вина, даже далеч не всичко. Новият начин на мислене, който ще ви връхлети, ще ви отрезви и ще ви помогне да преодолеете това изпитание, излизайки по-силни от него.

Незаменими съвети за онлайн запознанствата

Комуникацията е ключът

Онлайн връзките не са лесни, особено ако сте на голямо разстояние един от друг. Комуникацията е по телефон или писмена, което пречи на усещането на реалната емоция и нагласа на човека, с когото имате връзка. Без значение дали една онлайн връзка е сполучлива или не, тя ще ви научи на нещо много важно – общуването е сърцевината на една връзка, от какъвто и тип да е тя.

5 грешки, които допускате в срещите онлайн

Не взимайте себе си твърде на сериозно

Онлайн връзките могат да ви научат на нещо много важно и то е че ако се вземете твърде на сериозно, по-вероятно е нещата да не се развият добре за вас. Когато човек има твърде големи очаквания както за себе си, така и за връзката си, вероятността да се разочарова и очакванията му да се сгромолясат, е много голяма. Опитайте се да не взимате нещата присърце. Усмихвайте се, не задълбавайте в анализиране на всичко във връзката, живейте без особено дългосрочни планове. Така ще ви е по-лесно и ще се чувствате по-щастливи.

Какво никога да не пишем в профила си за запознанства?

Не взимайте нещата присърце

Ако се засягате от всичко, ако приемате нещата прекалено лично и навътре, винаги ще страдате, дори в най-идиличната връзка. Трябва да се научите да не изпитвате вина за всичко. Ако сте попадали на партньори, които ви я вменяват, не стойте в тези токсични връзки.

Коментирай
Свободно време