Интимно

Защо връзката се разпада още в самото начало?

Вие сте твърде емоционални и се цупите за най-малкото

17.06.2020г. / 08 06ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Интересен партньор, вълнуваща комуникация, начало на нова връзка, но изведнъж всичко приключва. Тогава е съвсем нормално да си зададете въпроса какво се обърка и защо връзката ви се разпадна още в самото начало. Има няколко възможни причини, вижте кои са.

Критикувате или се опитвате да контролирате

Никой не би искал да бъде контролиран. Като цяло негативността и критиката в началото на една връзка, определено отблъсква. Хората търсят позитивност, комплименти, подкрепа.

Защо той внезапно губи интерес към вас?

Липса на емпатия

Представете си, че в една връзка вие сте отдадени на партньора си. Подкрепяте го в трудните му моменти, приготвяте му малки и приятни изненади, но вие не получавате обратна връзка или тя е оскъдна. Липсата на грижа и съпричастност може да бъде причина връзката да се разпадне още в самото начало.

6 знака, че той е емоционално нестабилен и опасен

Липса на увереност

Според западно проучване, хората, които не са уверени в себе си, често се отличават с тревожност и ниска емоционална стабилност. Това само по себе си им вреди на представянето пред партньора им, и създава редица пречки във взаимоотношенията. Когато ни липсва самочувствие и не се чувстваме достатъчно привлекателни, стойностни като личност, половинката ни го забелязва. Също ставаме по-ревниви.

Въпроси, които ще ви помогнат да решите дали той е единственият

Вие сте твърде емоционални и се цупите за най-малкото

Още една причина връзката да не се развие във времето е емоционалността на единия партньор. Постоянно цупене, моменти, в които има неоснователни причини да се чувстваме наранени... Всичко това товари връзката с негативни емоции, а никой не би искал да вирее в такава среда.

Свързани статии

Твърде сте егоцентрични

Хората, които мислят само за себе си, са лоши партньори, защото не отдават значение на чувствата на другия. Техният егоизъм е изразен дори в спалнята. Една здравословна връзка е свързана с взаимност, когато нуждите на всеки партньор са важни.

Постоянен песимизъм

Какво търсите в една връзка? Искате тя да е вашето сигурно място, нали? В което да може да споделите своите притеснения, радости. Въпреки това невинаги попадаме на партньор, който може да ни окаже нужната подкрепа, а винаги вижда отрицателната страна.

Коментирай