Интимно

7 признака, че е време да се преместите заедно

По какво да разберете дали сте готови да заживеете в едно жилище като двойка

11.08.2020г. / 07 53ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Заживяването заедно е най-естественото продължение на една щастлива връзка. Когато тази идея назрее обаче е важно да си отговорите на някои въпроси, които ще ви помогнат да разберете дали това е добър избор и дали ще се разбирате добре. Ето по какво си личи, че сте готови да заживеете заедно.

Как животът заедно ви променя?

Не се изморявате да сте заедно

Моментът да се преместите да живеете заедно е назрял, когато вече отношенията ви са се задълбочили, започнали сте да мислите за човека до себе си като за дългосрочен партньор и най-вече не ви омръзва да сте заедно. Когато живеете заедно ще прекарвате повече време един с друг и това не ви притеснява, а напротив – нямате търпение най-после да се случи.

Имате своите собствени животи извън връзката

Много е важно да сте пълноценни личности в живота си извън връзката. Така няма да сте взаимнозависими един от друг. Няма да сте объркани какво да правите с ежедневието си, ако партньорът ви не е с вас и обратно.

Етапите, през които всяка двойка преминава щом заживее заедно

Чувствате се добре с приятелите и семейството на другия

За да задълбочите връзката си е важно да се чувствате добре в компанията на близките на партньора ви, както и той с вашите. Ако има конфликти между вас, връзката става по-трудна. Но ако се разбирате прекрасно, това е добър знак да направите следващата крачка да заживеете заедно.

Наясно сте със странностите на партньора си

Когато заживеете с някого може да видите черти от характера му, както и привички, които да не ви харесат или да ви смутят. Ако вие сте наясно със странностите на половинката си, значи няма да имате проблеми с тях, когато се пренесете заедно. Това е истинско улеснение.

Свързани статии

Справяте се с конфликтите по здравословен начин

Комуникацията във връзката е ключът към щастието. Когато общувате по здравословен начин и успявате да разрешавате конфликтите без да се наранявате дълбоко, това ще ви е от полза в по-нататъшното изграждане и развитие на връзката ви.

5 неща, които се променят, след като заживеете заедно

Имате сходни планове за бъдещето

Двойка, която си представя бъдещето по идентичен начин има бъдеще. Ако си представяте едни и същи неща от живота, който предстои пред вас, това ще ви помогне в съвместното съжителство.

Споделяте много сходни интереси

Много по-лесно е да живеете заедно, ако имате общи интереси. Ако сте свикнали да живеете в ритъм, който е в синхрон, животът заедно в едно споделено пространство ще е по-лесен и хармоничен.

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време