Интимно

5 общи черти на неуспешните връзки и бракове

По какво си приличат всички те

24.02.2021г. / 13 05ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всички връзки, дори най-добрите и щастливите, имат своите възходи и падения. Преодоляването именно на лошите моменти, трудностите и неизбежните конфликти във връзката са съществени за оцеляването на отношенията. Много бракове и дълготрайни връзки приключват по различни причини, но всички те имат 5 общи черти помежду си, които са общовалидни и които не трябва да се допускат, ако искате да спасите връзката си. Ето ги и тях.

Не откривате любовта – обърнете се към себе си!

1. Прощавали сте, но никога не сте забравяли

В брака и връзката винаги има неща, които ще предизвикват конфликт. Единият партньор ще греши, след това другият. Когато си прощавате обаче е важно да го направите наистина. Много хора правят грешката уж да простят, но никога да не забравят онова, което е трябвало да простят и след това в удобен случай напомнят за него, използват го при следващите спорове, натякват за него. Това отравя връзката. Злопаметността е опасна за отношенията ви и би могла да се окаже причина за развод или раздяла.

Задайте си тези 5 въпроса преди да се срещате с колега

Стремете се да решавате проблемите си навреме. Не ги потискайте. Не се правете, че не съществуват, за да се налага да се правите, че прощавате, а след това да припомняте. Опитвайте се да се учите взаимно от грешките си и да сте по-добри с всеки следващ път.

2. Не си казвате „моля“ и „благодаря“

Не става въпрос за добри обноски и маниери. Възпитанието е нещо, което се предполага, че имате по подразбиране. Става въпрос за реално уважение между партньорите. Ако не изказвате благодарност за малките неща, за малките жестове, какво остава за големите. Ако не си казвате „моля“, а използвате заповеднически тон, отровата ще се впръсква все по-дълбоко и по-дълбоко в отношенията ви.

Признаци, че е време да направите пауза със срещите

3. Не правите малките ритуали във връзката ви приоритет

Когато забравите за важните неща, които са ви свързали и позволите на битовизма и ежедневието да потиснат любовта ви, това все някога наистина ще се случи. Ако нямате нови преживявания заедно, ако не се стараете да се изненадвате и не се възхищавате един на друг, с брака ви е свършено. Ако просто се прибирате вечер и спите под един покрив, това ви прави съквартиранти, но не и съпрузи или интимни партньори. Никога не го забравяйте.

Свързани статии

4. Никога не прекарвате качествено време поотделно

В една връзка е невъзможно и двамата партньори да харесват абсолютно идентични неща. Може да се допълвате по определени параграфи, но все пак има неща, хобита, интереси и занимания, които ви различават. Ако не одобрявате хобито на партньора си и ако непрекъснато изразявате негодувание, че той иска да го практикува или просто да излиза с приятели от време на време без вас, това ще повлияе зле на отношенията ви. Добрите, здрави и балансирани взаимоотношения изискват да приемате партньора си такъв, какъвто е. Ако му натяквате и го осъждате за нещата, които прави и харесва, това ще сложи край на връзката или брака ви.

17 урока от хората, които винаги създават страхотни връзки

5. Карате се повече, отколкото се разбирате

Когато скандалите, несъгласията, споровете, неразбирателствата са повече от всичко останало, тогава връзката е или безсмислена, или обречена. Любовта сама по себе си не е достатъчна. Нужно е съгласие. Нормално е да имате конфликти и разминавания, но също така нормално и важно е да ги решавате по правилния безболезнен начин. Ако не успявате, неуспешен ще е и бракът ви.

Коментирай