Интимно

6 закона на връзките, които не можем да избегнем

Невинаги ще бъдете на една и съща страна

02.12.2020г. / 09 17ч.
Михаела Лазарова
Илюстрация: istock

Илюстрация: istock

Любовните взаимоотношения се променят с времето. От нас и половинката ни зависи как ще преминем през тези промени. Понякога губим връзка един с друг, нараняваме се... Това са нещо като закони на връзките, които не можем да избегнем, но можем да се опитаме да преодолеем. Кои са останалите?

Доверието е изключително крехко

Всички взаимоотношения, особено любовните се основават на доверие и понякога може да изглеждат много солидни. Точно тогава някой от партньорите решава, че всичко е сигурно и предприемайки някои действия, като изневяра, криене на истина, спестяване на някои факти, излага на риск доверието.

7 важни неща преди да си кажете „да“

Понякога ще ви е скучно заедно

Това не означава, че ще се отдалечите един от друг. Важно е в такива моменти или да си намирате приятни занимания, в които да сте заедно или да не се сърдите един на друг, когато всеки има свои интереси и хобита и би искал да им се отдаде. Така си давате въздух.

Невинаги ще бъдете на една и съща страна

Особено когато се налага да взимате важни решения, касаещи вас като двойка. Дори и в повечето случаи да сте на едно мнение, все някога идеите ви ще се разминат. Тогава е важно как ще реагирате на тези различия, защото често двойките правят от малкото голям проблем.

Бракът и децата не са решение – те са отговорност за цял живот

Има всякакви връзки. Има и такива, които са дългогодишни, връзки, в които партньорите са имали повече от една раздяла, конфликти. Някои от тях взимат решение за брак и деца, смятайки че така ще успеят да преодолеят разногласията и да стабилизират връзката. Но забравят, че да си родител и партньор е голяма отговорност и че по този път също ще има разминаване в мненията.  

Свързани статии

Ще има моменти, в които няма да се усещате така силно привлечени един към друг, както в началото на взаимоотношенията ви. Страстта постепенно намалява, понякога рутината превзема любовния живот и не само в спалнята. Ако я неглижирате, това може да ви отдалечи един от друг, да ви тласне да търсите забавление извън връзката ви.

4 модела във връзките, които определят колко дълги ще са те

Понякога ще се чувствате самотни

Когато нямаме партньор до себе си, вярваме че ако сме във връзка, ще се сложи край на нашата самота. Но това е погрешно. В много двойки един от партньорите се сблъсква със самотата. Усещането може да има редица причини – лични, които са извън връзката, служебни проблеми, неразбиране от страна на партньора и други. Тук е важна комуникацията. Да споделяме своите усещания.

Снимка: iStock

Коментирай