Семейство

7 важни неща преди да си кажете „да“

Помислете добре преди голямата крачка

25.11.2020г. / 12 17ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато се влюбите желанието за сватба може да напира във вас, но преди да направите необмислен избор, трябва да помислите добре и да опознаете истински човека до себе си. За успешния брак не е достатъчна само любов. Необходимо е да направите заедно някои неща като двойка, които ще ви помогнат да прецените дали да си кажете „да“.

Неочаквани грешки, които правите с брака си

Пътувайте заедно

Пътуването е поставяне в различна ситуация. То е свързано с куп изпитания, като планиране, справяне с неочаквани ситуации, управление на финанси, предпочитания за това как да се случи самото пътешествие. Не е достатъчно просто да си купите билети и да тръгнете нанякъде. Важно е как протичат вашите пътувания от организацията през осъществяването до завръщането. Ако изпитвате сериозни разногласия в този процес, това е сигнал, че може да не сте съвместими като брачна двойка.

Обсъдете финансовите въпроси

Ако имате непреодолими различия в разбирането за управлението на финансите ви, няма как да не се появят сериозни проблеми в бъдещия ви живот като брачна двойка. Парите могат да скарат и най-хармоничната и обичаща се двойка. Опознайте отношението си към парите и бъдете обективни в преценката си.

Съвети за любовта и брака от двойки, женени от 50 години

Срещнете се със семействата си

Невинаги можете да попаднете на страхотно семейство, което да ви приеме като част от тях. Много хора страдат от лоши отношения със семействата на половинките си и това винаги е проблем. Не всяко семейство успява да се справи с тези трудности. Затова преценете много добре дали бихте се вписали, дали вашият партньор би се вписал, защото невъзможността това да се случи може да помрачи щастието в брака.

Говорете за вяра и политика

Колкото и ретро да звучи, тези две теми могат да се окажат наистина болезнени дори в 21 век. Ако вие или партньорът ви имате силни и твърди възгледи в някоя от тези области и не е склонен да прави компромиси, както и вие, вероятността да сте нещастни и да имате конфликти на тези теми е голяма.  

5 признака, че сте в брак без любов

Сексуални очаквания

Сексуалните различия винаги са пречка. Те могат да бъдат преодолени за известен период, но не и завинаги. Помислете си какво бихте приели и какво не.

Относно децата

Ако не сте на едно мнение за това дали искате деца и как разбирате възпитанието им, трябва да знаете, че това неминуемо ще се превърне в огромен проблем след като се ожените. Не го правете, ако не сте единомишленици по този въпрос, защото това е най-голямата отговорност в живота на човек и ако сте на различни мнения нещата най-вероятно ще се влошат.

7 признака, че бракът ви е обречен на провал

Не се страхувайте от конфликтите

По-добре да се запознаете с начина, по който водите спорове като двойка по-рано, отколкото чак след като се ожените. Справянето с конфликтите и поведението на двамата в контекста им говори много за начина, по който се отнасяте един към друг, както и към проблемите. По-добре е да прецените дали успявате да се справяте с трудностите преди да станете семейство.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 3 години )
ima drazgi nyma konflikti dori da ima te se izglajdata a sto se odnasya do proska vinagi ediniyat rtyabva da oststapva a az prostavam vinagi ne sam gospod a sto se odnasyaza finasi i tova ste stane vapros na vreme vsicki jiveem vav edin stresiran jivot tryabva razbirane i tarpenie celuvki ot men mnogoooo
отговор Сигнализирай за неуместен коментар