Интимно

Какво да правите, ако подозирате половинката си в изневяра

Преди всичко запазете самообладание

06.12.2020г. / 12 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

И в най-хармоничните връзки могат да се появят проблеми и трудности. Понякога дори не е нужно да има причина, за да се появи и усещането, че половинката ви изневерява. Интуицията ви подсказва, че той крие нещо от вас. Виждате знаците, усещате сигналите, долавяте лъжи, които не са се случвали досега. Вероятно сте шокирани, уплашени, ядосани и се чувствате изгубени.

Ако Той ви казва тези неща, все някога ще ви изневери

Преди да реагирате спонтанно и да започнете да показвате ревността си, което е най-голямата грешка, трябва да се овладеете и да направите няколко неща. Ето кои.

Помислете добре за източника на информацията

Ако сте чули слух или някой ви е намекнал, че половинката ви изневерява, не бързайте със сигурните заключения. Информацията може изобщо да не е вярна, а може и да е пусната с користна цел. Помислете на кого имате доверие – на човека от когото сте чули това или на партньора си. Ако пък и вие подозирате, че ви изневерява, приемете информацията и започнете да следите за знаци, които да докажат това твърдение. Не бързайте с реакцията.

Не тършувайте

Когато имате подозрения за изневяра вероятно първото нещо, което ви се иска да направите, е да преровите имейла, акаунтите му в социалните мрежи, всички съобщения, за да откриете отговорите, за които сте били слепи през цялото това време. Това е едновременно добра и лоша стратегия, защото има риск да откриете повече, отколкото можете да понесете.

Червени флагове, сочещи към изневяра

Най-добре е да съберете сили, да се изправите директно пред половинката си и да изясните проблема. Опитайте се да го направите възможно най-спокойно без сцени и истерии, за да сте обективни и да успеете да наблюдавате всички знаци на тялото, които ще изпрати той.

Попитайте го директно

Говорете очи в очи с партньора си. Той трябва да е изключително добър актьор, за да успее да ви излъже напълно и безогледно. Винаги има знаци, които издават безпокойството от директната и неочаквана конфронтация. Ще си проличи, ако той крие нещо, особено ако преди това не сте му намеквали нищо за вашите подозрения или за това, което сте разбрали.

5 въпроса след изневярата – все още ли искате да сте с този човек?

Не се обвинявайте

Един от най-честите феномени, които се появяват у човека, на когото са изневерили е, че той го е предизвикал и че той е виновен, за да му се случи. Това изобщо не е вярно. Когато във връзката настъпят проблеми, разбира се, вина най-често имат и двете страни и това е напълно нормално. Хората грешат и често не си дават сметка за действията си.

Добре е да разберете грешките си, ако има такива, и да не ги повтаряте повече. Но не се обвинявайте до безкрай, защото това е непродуктивно и ви вреди.

6 вида изневяра, които се срещат в почти всяка връзка

Партньори, които избират пътя на предателството, лъжите, изневерите и прикритостта не ви заслужават и никога не трябва да се обвинявате за техните грешки. Не ги приемайте като ваши.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 3 години )