Интимно

Защо някои мъже търсят компанията на по-млади жени

По-младите жени са склонни да бъдат по-експериментиращи в леглото

23.12.2020г. / 09 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато видим двойка, в която възрастовата разлика е не по-малко от 10 години в полза на мъжете, винаги си задаваме „Защо той е избрал толкова млада партньорка, а не търси нещо „по-сериозно“? Разбира се, няма правила, които да очертават колко трябва да е разликата в годините между партньорите. Най-важно е те да се чувстват щастливи от взаимоотношенията си. И все пак, за мъжете по-младите жени се асоциират с по-добър секс (дори и след това да не се окаже точно така), компания, която му помага да „избяга“ от сериозните теми на ежедневието. Кои са другите възможни причини за мъжкия интерес към по-младите дами?

Криза на средната възраст

Една от причините мъж да търси компанията на по-млада жена е вероятна криза на средната възраст, през която преминава и иска да се опита да задържи младостта си. С по-млада партньорка той може да продължи да прави забавни и разтоварващи неща, с които допълнително да се почувства по-млад.

Предимства на връзката с по-възрастен мъж

Не търси дългосрочна връзка

Понякога мъжете след 30 или 40, 50-годишна възраст търсят взаимоотношения с по-млада жена, тъй като тя би била по-отворена към идеята за краткосрочна връзка. Възможно е той да няма нужда от сериозен ангажимент с всичките му отговорности.

Плюсове и минуси на връзката с по-млад мъж

По-младите жени са склонни да бъдат по-експериментиращи в леглото

Те рядко са изморени или ги боли глава, готови са да се забавляват в спалнята, а за мъжете това е примамливо, защото ще се забавляват в някои случаи и без да дават много от себе си.

Защо мъжете си падат по връзката с по-възрастни жени?

По-малко вероятно е да бъде контролиран

По-възрастният мъж обикновено е приеман като авторитет от младите жени. Те знаят, че имат опора, че могат да разчитат на него за издръжка, съвет. От друга страна, в повечето случаи в такива взаимоотношения, мъжът знае как да определи някои граници, за да не бъде командван и контролиран от по-младата си партньорка. С друга жена, която е на възраст, в която знае какво иска от живота, би му било по-трудно.

Свързани статии

Повдигане на егото

По-възрастният мъж често гледа на младата жена като вид „награда“, с която може да се похвали пред света, за която биха му завидели другите мъже. Всичко това го кара да се чувства уверен, харесван, желан. Това са взаимоотношения, които оказват положително влияние върху егото му.

Има по-малко шансове да бъде отхвърлен

Има немалко млади жени, които предпочитат връзката с по-възрастен мъж. Той им е различно забавен, по-интересен, вероятно се отнася с тях и по-джентълменски, знае как да борави с думите, за да ги впечатли. От друга страна, това за мъжа означава минимален шанс да бъде отхвърлен.

Коментирай