Интимно

Зависими ли сте от вашата връзка?

9 въпроса, на които да си отговорите

11.01.2021г. / 11 39ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Не всяка любовна връзка може да ни се отрази „здравословно“. Понякога нашата вътрешна нагласа, усещания, преживявания, дълго време на самота ни тласкат в грешната посока, правейки ни зависими към връзка, партньор. Това е също толкова вредно, колкото и всяка друга зависимост. Карате да губиш себе си, енергията ти се изчерпва, по-рядко се усмихваш. Дали вие сте зависими от вашата връзка? Ето 9 въпроса, на които да си отговорите.

1. Взаимоотношенията ви определящи ли са за живота ви?

Вероятно ще отговорите отрицателно, но се замислете. Ако имате усещане, че когато тази връзка приключи, вие сте загубени и няма да може да се справите с живота, то със сигурност сте зависими от нея.

2. Ползвате ли връзката си, за да забравите разни неща, за да се почувствате щастливи?

Всеки има трудни периоди в живота си. Някои вярват, че само ако са във взаимоотношения могат да са щастливи, очакват любимия човек да им „оправи“ живота.

3 грешки в любовта, които карат една жена да изглежда отчаяна

3. Мислите ли как ще оцелеете без тази връзка?

Един от основните признаци, че сте пристрастени към една връзка и че в известен смисъл сте изгубили себе си, е страхът от раздяла. Дори и да не се чувствате удовлетворени от тази връзка, вие се страхувате от идеята да продължите сами.

4. Имате ли доверие в партньора си?

Възможно е да бъдете пристрастени към връзка или половинката си без реално да се чувствате сигурни с този човек. Анализирате постоянно неговата личност, винаги се съмнявате в казаното от него, но не си тръгвате.

По какво се познава, че една връзка няма бъдеще

5. Вярвате ли на себе си?

Доверявате ли се на собствената си преценка? Подлагате ли на съмнение всяко ваше решение? Това също е знак, че сте загубили себе си в една обсебваща връзка.

6. Колко често пренебрегвате вашите нужди, планове, хобита, работа, хубави мигове с приятели, за да сте на 100% на разположение на партньора и връзката си, за да не ги загубите?

Връзката ви е обречена, ако партньорът ви прави тези неща

7. Криете ли тайни за връзката си?

Когато криете от близки какво се случва между вас и партньора ви, обикновено го правите или защото ви е страх да не ви завидят, или че може завистта да попречи на любовта ви, или ако се случва нещо негативно, не искате някой да ви убеждава, че това не е вашата връзка. Това са знаци, че сте се изгубили в тези взаимоотношения.

Свързани статии

8. Загубили ли сте интерес към други неща от живота си?

Пристрастеността към любовната връзка отвлича вниманието от нещата, които преди са ни носили удоволствия, защото вярваме, че трябва да сме постоянно там, до половинката си, за да бъде всичко както трябва.

9. Понякога имате ли желание да си тръгнете?

Вие сте нещастни, но има нещо, което ви кара да се надявате, че партньорът ви ще направи нещо, за да не си тръгнете. Някаква надежда, която всъщност е заблуда, че нещата може и да се оправят и пак да сте удовлетворени. Чакате специални поводи, празници, надявате се... и продължавате да не намирате себе си.

Снимка: iStock

Коментирай
Свободно време