Интимно

Какво да кажете, когато все още не можете да отговорите на „обичам те“

Няколко начина да излезете от ситуацията, но и да покажете любов

10.02.2021г. / 05 23ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Невероятно е колко много хора не могат да определят ясно чувствата си. Така се появява твърде ранното „обичам те“, което може да обърка другия партньор. Прекалено късното изричане на тези думи на обич също е проблем за мнозина. Онези, които все още не са напълно наясно с чувствата си и чуят от половинката си „обичам те“ могат да изпитат известни затруднения в отвръщането на това признание.

Как да разберете кога да кажете „обичам те“

Какво да отговорите, когато чуете „обичам те“, но не сте готови да отвърнете със същия отговор?

„Не съм готова да ти отговоря със същото, но съм много щастлива, защото знам, че ти си важен за мен“

Честността е едно от най-важните качества, от които връзката се нуждае. Ако все още не сте готови да кажете „обичам те“, най-добре е да не заблуждавате човека срещу себе си. Бъдете честни и му кажете какво всъщност чувствате. Ако той е достатъчно разумен и отдаден на вас, ще се опита да ви разбере и ще ви даде време.

„Много се радвам да те имам в живота си“

Кажете го и го повторете, ако трябва. Ако сте щастливи с партньора си, това все пак е част от любовта. Щом сте готови и сте наясно с чувствата си, думите сами ще излязат от устата ви. А и някои хора се нуждаят от повече време, за да трансформират любовта в трайна обич.

5 въпроса, които поясняват дали е време да кажем „обичам те“

„Правиш ме толкова щастлива, оценявам го“

Щастието е предпоставка за любов, която се трансформира в обич в бъдеще. Когато партньорите в една двойка се чувстват добре заедно, щастливи са и се стараят да правят човека до себе си още по-щастлив, това вещае успех и просперитет на връзката. Така че, ако се чувствате така, но не сте сигурни дали вече обичате истински партньора си, споделете му го.

Кое струва повече от „обичам те“ за мъжете?

Изразете чувствата си с целувка

Понякога жестовете са много по-красноречиви от думите. Хората казват „обичам те“, без да осъзнават напълно дали наистина го чувстват. Други бъркат обичта с привързаността, страстта, привличането. Така че, целувката е един чудесен начин да покажете любов.

„Мисля, че започвам да чувствам същото“

Всяко начало е трудно. Ако и на вас ви е трудно да определите или признаете чувствата си, карайте полека. Отвърнете на признанието на партньора ви с честност. Кажете му, че и при вас чувствата започват да се задълбочават. Ако не можете да кажете „обичам те“ моментално в отговор, не го правете.

10 неща, които мъжете ценят повече от „обичам те“

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 1 година )
wi bre sttiyata krasiva kato pisatlkata masalah med i kape ot dushaa civek kak da ne se vlubi ot parvo cetene i ot parvi pogled osobeno ako e dobra humoristicka aaa celuvki sladkisss blagodarim za gybaviya den i blagodrim za staranietokoeto ste proyaviliiiiiiiii sas ogromno yvajenieeeeeeee
отговор Сигнализирай за неуместен коментар