Интимно

Как да разберете кога да кажете „обичам те“

Отговорете си на тези въпроси

21.05.2020г. / 06 17ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Решението дали е време да кажете „обичам те“ е трудно за взимане. Страхът и несигурността дали ще ви се отвърне със същото често ви спират да признаете искрено чувствата си. А и не е нужно да бързате да го правите. Има някои въпроси, на които да си отговорите преди това. Те ще ви помогнат да разберете кога е време да кажете „обичам те“.

7 неща, които да кажете на партньора вместо „обичам те“

Сигурни ли сте, че тези думи отговарят именно на онова, което чувствате

„Обичам те“ не е нещо, което просто казваш вместо „добър ден“. То трябва да дойде отвътре, да бъде искрено и действително да го мислите. Ако спекулирате с това признание без да го усещате наистина, ще изгубите не само връзката си, но и човека до себе си. Признанието в любов трябва да дойде в точния момент и да го изречете само ако сте напълно сигурни в чувствата си. Ако излъжете или кажете „обичам те“ прибързано, това неминуемо ще се прояви в даден момент. Рискувате да изгубите доверието на човека, в когото сте влюбени.

„И аз те обичам!“ – защо това е проблем?

Как ще се почувствате, ако не ви отвърнат със същите думи

Нужна е смелост, за да изречете тези думи, но няма никаква гаранция, че ще ви бъдат върнати в замяна. Признанието, че обичате някого, ви прави уязвими от това разголване и до голяма степен целостта на сърцето ви зависи от това дали ще получите същия отговор или не, дали ще получите неловко мълчание или взаимност. Затова много внимателно преценете ситуацията, момента, най-вече и човека, на когото се готвите да кажете „обичам те“.

Снимка: iStock

Кога е време да кажем „обичам те“?

Не забравяйте, че любовта означава различни неща за различните хора

За някои хора е изключително лесно да объркат истинската любов и да си внушат, че обичат някого без това реално да е така. За други не е проблем да излъжат умишлено без да се колебаят. За тях казването на „обичам те“ не е изобщо обвързано с истински дълбоки чувства. Такива хора няма да се поколебаят да го кажат без да го мислят. Имайте търпение и опознайте човека до себе си, дори да сте влюбени, дори да сте убедени, че го обичате. Кажете му го, когато сте наистина сигурни. Търпението е ценност.

Как узрява голямото „Обичам те“ във времето

a

Наясно ли сте с намеренията си

Ако искате стабилна връзка, от която очаквате развитие в бъдеще, кажете „обичам те“. Ако нямате никакви сериозни намерения, няма и причина да казвате това на партньора си, особено ако той или тя иска сериозна връзка. „Обичам те“ няма да се окаже проблем, ако и двамата не търсите нещо сериозно на този етап и няма да се почувствате подведени, ако въпреки „обичам те“ нещата не станат сериозни. Всичко е въпрос на точна преценка на намеренията ви и на нагласите на партньора ви.

10 неща, които мъжете ценят повече от „обичам те“

Имате ли силно усещане, че любовта между вас наистина я има

Думите не са единственото доказателство за любовта, даже изобщо. Преди да заявите обичта си вербално, прочетете знаците. Вижте как отношенията са се развили между вас, почувствайте отдадеността на другия, неговите намерения към вас. Чак тогава признайте любовта си. Вероятността да получите същия отговор ще е по-голяма.

10 начина един мъж да ви каже „обичам те“ без думи

Коментирай