Интимно

4 причини любовта да ни кара да страдаме

Нараняване на егото

24.02.2021г. / 11 52ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки, който се е влюбвал и обичал, знае че любовта може да бъде и болезнена. Не само когато сме в конфликт с любимия човек, усещаме че се отдалечаваме един от друг или пък са ни изневерили. Любовта може да е болезнена и поради други причини. Вижте някои от тях.

Несигурност за бъдещето

Една от причините да сме във връзка, но да ни боли са многото неясноти свързани с бъдещето на нашите взаимоотношения. Вероятно има някои ясни признаци, които ви карат да се съмнявате в половинката си, във връзката като цяло дали това са вашите взаимоотношения. От другата страна страхът от сериозно обвързване също може да ни се отрази негативно. И да, когато имаме любовни страдания те могат да се проявят като физически неразположения – главоболие, усещане за свит стомах, тежест в гърдите, безсъние, липса на апетит или преяждане, гадене и други.

По какво се познава, че една връзка няма бъдеще

Очаквания за това, което е можело да бъде

Когато става дума за любов, не може да нямаме очаквания – към партньора ни, връзката. Ако те не е оправдаят – страдаме. Очаквания можем да имаме и за бъдещето ни с любимия човек. Кога ще се видим отново? Кога ще заживеем под един покрив? Кога ще ме представи на своя близък кръг?Отпуснете се и спрете да се тревожите за бъдещето. Така ще създадете много отрицателни сценарии какво може или не може да се случи. Бъдете в настоящето, имайте си цели свързани с любовта, но не изпреварвайте събитията.

Любовни съвпадения според числото на пътя на живота

Нараняване на егото

Случва се, когато чувствата ни не са споделени, даваме повече във връзката, отколкото получаваме или пък партньорът ни е сложил край на връзката ни. Отхвърлянето на нашето приятелство, усилията, които сме положили, винаги ни кара да се чувстваме зле. Ако сме били във връзка, болката, която изпитваме може да бъде наистина разрушаваща, да стигнем до депресия, защото сме били по някакъв начин зависими от партньора си.

Свързани статии

Загубата на романтична любов винаги ни засяга дълбоко. Тя се отразява на нашето самочувствие, разклащайки основите, върху които е изградено нашето его.

Проектирате миналата болка върху настоящата си връзка

Сякаш ни е трудно да избягаме от онзи капан на миналите любовни разочарования и ги носим със себе си в следващите връзки. И от това боли. Внасяме стара болка в новите ни взаимоотношения и тя най-често е под формата на страхове – от изневяра, нелоялно отношение като цяло, насилие, изоставяне...

Снимка: iStock

Коментирай