Интимно

6 аромата, които ни възбуждат

Помагат при ниско либидо

07.03.2021г. / 14 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Без значение колко е пламенна връзката ни с партньора, невинаги имаме енергията и желанието за секс. Умора, проблеми, здравословни неразположения, оказват влияние върху либидото ни. Хубаво е, че има много и различни начини да му повлияем, а ароматите са едни от тях. Вижте кои повишават желанието за секс. Може да се ползват за масаж в комбинация с други масла, ароматерапия, а някои дори да се добавят към храна.

Иланг-иланг

Афродизиак който се използва за повишаване на любовното желание от векове. Смята се, че ароматът му помага за намаляване на стреса, кръвното налягане, умората и повдигане на настроението и за секс.

Какво може да приготвите с най-добрите афродизиаци

Жасмин

Вдъхновяващ аромат, който намира приложение в ароматерапията от дълги години. Жасминът има приятен флорален аромат, а според някои проучвания, възбудата в тялото, като сърдечната честота и кръвното налягане, се увеличават с локалното приложение на жасмин, като масло, под формата на лосион за тяло, парфюм. Той ни прави по-енергични. Не забравяйте, че жасминът се предлага и под формата на чай.

3-те секс пози за най-дълбоко проникване

Розово масло

Розата също е цвете на любовта. Ароматът ѝ напомня за началото на връзката. Тя носи романтика, а уханието ѝ не дава шанс на умората и депресията.

Топ 5 най-мразени секс пози

Канела

Канелата има редица ползи за здравето, но също така се смята за подправка, чийто аромат ни настройва на любовна вълна, особено мъжете. Доказано канелата спомага за подобряване на настроението, баланса на кръвната захар и кръвното налягане, кръвообращението, бори се с умората. Любовта и сладкото не могат едно без друго, затова следващия път пригответе любовен десерт, в който може да се добави канела.

Свързани статии

Масло от градински чай

Друго масло, което може да ползвате за повишаване на сексуалното желание е това от градински чай. То се бори с лошото настроение, смята се че намалява нивата на кортизола и ни зарежда с приятни емоции.

Масло от нероли

Според проучвания, неговият аромат действа благоприятно на жени в менопауза, които изпитват намаляване на сексуалното желание. Маслото от нероли е част от парфюмерийната индустрия, тъй като се комбинира добре с други ухания и масла. Смята се, че намалява умората и подобрява либидото и при двата пола.

Коментирай