10 грешки, които зодия Дева прави в любовта и връзките

Къде грешат представителите на тази зодия в търсене на щастието

22.08.2024г. / 19 30ч.
Илияна Николова
10 грешки, които зодия Дева прави в любовта. Снимка: istock

10 грешки, които зодия Дева прави в любовта. Снимка: istock

Девата е земен знак и като такъв тя е разумна, надеждна като партньор и винаги силно привързана към половинката си. Девата е домошар. Тя ще направи всичко възможно партньорът ѝ да се чувства комфортно вкъщи. Връзките с Девите са смислени и изпълнени с топлота и грижовност. Представителите на зодия Дева са практически мислещи. Те са прагматици, които правят нещата по най-добрия начин след много премисляне.

Девите дават съвети, напътстват, помагат на любимите си хора, дават всичко от себе си, за да създадат добри условия за процъфтяване на семейните отношения. Те не се влюбват бързо. Имат нужда от време да опознаят човека до себе си и да преценят добре качествата му. Приемат насериозно ангажимента си в любовта и не биха подходили с необмислени крачки.

Девите обаче също допускат грешки в любовта и връзките. Ето какви са те.

1. Прекаляват с критиките.

Девите са една от най-критичните зодии в зодиака. Те са педантични към партньорите си и очакват от тях перфекционизъм подобен на техния. Когато не го получават, те правят постоянни забележки, като понякога са изключително груби. Със сигурност не го правят с лоши намерения. Просто подходът им е твърде агресивен. Изпитват трудности да разберат гледната точка на другия и настояват той да се съгласи с тях. Девите имат хаплив език, който може да наранява дълбоко.

2. Премислят всичко в любовта.

При Девите спонтанност в любовта почти не съществува. Като прагматици те се нуждаят от много време и премисляне на обстоятелствата, докато подарят сърцето си на някого. След като това стане се започва с ново премисляне на постъпките на половинката им, на бъдещите им планове, на това как си представят живота оттук нататък. Тази тяхна черта им пречи да се насладят на момента и да се отдадат на щастието.

Свързани статии

3. Прекалено придирчиви са.

Девите имат око за детайлите. Те виждат всичко, а заедно с това и всички недостатъци на хората. Не спестяват забележките си и към партньорите си. Гледат всичко под микроскоп. Обичат да бъдат перфектни във всяко едно отношение и изискват същото от хората до себе си, което е натоварващо за тях и изисква канско търпение.

4. Вглъбяват се в рутината.

Девите имат склонността да се забиват в рутината на ежедневието си. Те не са от зодиите, които проявяват спонтанност и действат на мига. Обичат да знаят какво им предстои, за да са подготвени. Не обичат да действат спонтанно, а още по-малко обичат изненадващите обстоятелства. Предсказуемостта им във връзките понякога води до скука от страна на партньора.

Свързани статии

5. Не умеят да искат помощ.

Важно за всяка връзка е партньорите да умеят да проявяват слабостите и уязвимостта си, да търсят помощ от най-близкия си човек. Това заздравява връзката и развива отношенията. Девите обаче не умеят да искат помощ. Те предпочитат да се справят сами, което създава усещане за отблъскване у партньора им.

6. Поставят работата пред връзките си.

Като истински прагматици, Девите са естествено съсредоточени в работата си. Те са изключително добри в това, с което се занимават, защото винаги проявяват своята педантичност и перфекционизъм. Половинките им обаче страдат от работохолизма им, защото всеки провал в работата предизвиква силна драма у Девата, която се пренася и вкъщи. Склонни са да загърбват личния си живот за сметка на работата, което се явява проблем в отношенията.

Свързани статии

7. Приемат нещата твърде насериозно.

Девите са подредени и организирани. Те подреждат всичко в живота си до най-малката подробност и детайл. Това ги прави надеждни в работата и прекрасни в приятелствата, но във връзките често това е проблем. Не умеят да се отдават на игривата и спонтанна страна на любовта, която е важна за всяка връзка. Те се отнасят към любовните си отношения като към работен график, а както знаем – това отношение не води до нищо добро в любовните отношения.

8. Тревожат се прекалено много.

Тъй като премислят всичко, Девите разработват всички негативни сценарии в главата си, което повишава градуса на тревожността им до небесата. Те искат да имат контрол над живота си, както и над този на любимите си хора, за да ги предпазят. Свръхпротективността им може да попречи на отношенията им с партньора.

Свързани статии

9. Очакват връзката им да е безупречна.

Девите обичат организацията и съвсем истински вярват, че всичко трябва да има своето място в отношенията. Това донякъде е вярно, но само в материалния свят. В емоционалния подредеността и съвършенството далеч не съществуват. За да са щастливи, Девите трябва да разберат това и да го приемат.

10. Опитват се да „поправят“ хората.

Девите смятат, че са винаги прави. Не умеят да поглеждат от чуждата гледна точка. Затова и се опитват да поправят хората до себе си непрекъснато във всичко, което правят. Те напътстват действията им, влияят на мнението им, коригират ги в грешките им. За да се радват на здрави и хармонични отношения, Девите трябва да се научат да приемат недостатъците на другите и да разберат, че те самите имат такива. Така ще „поканят“ хармонията във връзките си.

Свързани статии

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 3 години )