Интимно

Защо не трябва да чакате той да ви се обади пръв?

Пасивността води до пропуснати възможности и погубено щастие

07.06.2021г. / 07 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едно от най-разочароващите неща във връзките е отлагането и чакането. Много жени са свикнали да отлагат първата крачка, защото вярват, че трябва да я направят мъжете. Дори да харесват някого, не му се обаждат или не му пишат първи, за да не изглеждат отчаяни, преследващи, нуждаещи се.

Мъжете се чудят: Защо жените не правят първата крачка?

Онова, до което всъщност води отлагането в живота, е нещастие и неуспех. Това важи не само за връзките, а за всичко останало. Представете си до какво води страхът от първата крачка в търсенето на професионално развитие. А що се отнася до здравето? Какво се случва, ако не направите първата крачка да се погрижите за здравето си?

Същото се случва и в любовта. Непоемането на инициатива към мъжа, когото харесвате, би довело само до едно – нереализирано щастие в любовта. Ако чакате винаги мъжът да поема инициатива, можете да останете сами и нещастни завинаги.

5 грешки, които мъжете допускат при ухажване

Трудно е за жените да изиграят картите си по възможно най-добрия начин, така че хем да не изглеждат отчаяни, хем да не са твърде настоятелни, което реално истински отблъсква повечето мъже.

Защо е важно да не отлагате да се обадите на мъж, когото харесвате?

Като чакате мъж да ви се обади пръв, вие всъщност се оставяте по течението. Има много причини мъж, който ви харесва, да не прави първата крачка. Личността на всеки човек крие страхове и предразсъдъци. Не е задължително всеки мъж, който не ви търси пръв, да не ви харесва. В много случаи мъжете също изпитват редица колебания, които ги спират да направят първата крачка.

9 признака, че той не ви харесва и нямате шанс

Ако сте усетили, че между вас има някаква искра, не чакайте. Можете да потърсите мъж, без да изглеждате отчаяни и искащи внимание на всяка цена. Тайната на това да успеете е в начина, по който го правите. Не бъдете твърде настоятелни, но и дайте да се разбере, че имате интерес.

Чакането не ви прави по-привлекателни за него

Много жени погрешно смятат, че ако се правят на недостъпни принцеси, това е в техен плюс. Това съвсем не е така, особено в настоящите условия на равенство и еманципация. Не смятайте, че е мъжки дълг да бъдете потърсени. Потърсете вие.

Кой да плати сметката при първата среща?

В най-лошия случай ще получите отказ. Просто ще продължите напред и ще знаете, че сте опитали. Представете си, ако не опитате – може да съжалявате цял живот за пропусната щастлива любов.

Да сте женствена натура не означава да сте пасивна. Всъщност, много мъже харесват жени, които поемат инициатива, уверени са в себе си, имат самочувствието, че са привлекателни, успешни и можещи. Това ви прави дори още по-привлекателни.

Стоенето в очакване блокира други възможности за вас

Докато стоите и се надявате той да ви потърси и да ви пише, това ви спира да откривате други възможности за любов. Съсредоточили сте се върху един мъж, цялото ви внимание е насочено към него, но той дори не подозира, защото не правите крачка към него. Трябва да вземете решение – или да му се обадите, или да продължите напред в търсене на любовта. Застоят не е добра стратегия в нито една област в живота.

Коментирай
1 rate up comment 3 rate down comment
... ( преди 2 години )
1 rate up comment 3 rate down comment
... ( преди 2 години )
otdavna sum napravila purvata kra4ka i predlojenie na golemia mi liubim bliznak
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
yspeh na vsicki nema znacenie koi se obajda praav
отговор Сигнализирай за неуместен коментар