Интимно

Има 3 основни типа връзки – вашата от кой е?

Видове отношения, които характеризират любовта в различните двойки

11.06.2021г. / 07 36ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка връзка има своите етапи. Страстната любов, влюбването, стабилността, развитието, кризите и преодоляването им са само част от тези етапи. През каквито и етапи да преминава връзката ви, тя най-вероятно влиза в някой от типовете връзки, на които се делят най-основно отношенията между партньорите.

4 модела във връзките, които определят колко дълги ще са те

Колкото и трудно да е връзките да бъдат вкарани в точни рамки и да бъдат категоризирани, все пак може да се каже най-основно, че съществуват три типа връзки. Ето ги и тях.

Традиционна връзка

Традиционните връзки са най-познати и обхващат повечето видове взаимоотношения. Тези връзки са съсредоточени върху общите интереси и ценности, и са база за повечето бракове. Много хора смятат, че общите интереси и ценности са най-основната база, върху която да стъпи една сериозна връзка или брак. Ето защо традиционните връзки наблягат на това повече отколкото на личностното израстване поотделно и заедно във връзката.

В традиционните отношения обикновено партньорите не се стараят да подобрят психологическата си нагласа и не работят толкова за духовното си израстване като двойка. Те наблягат повече на постигането на общите цели – създаване на семейство, деца, постигане на добра кариера, осигуряваща необходимото материално състояние за отглеждане на деца и поддържане на семейството.

10 вида любов и връзки

Това съвсем не означава, че традиционните двойки не са свързани с емоционално ниво. Просто при тях по-застъпено е задоволяването на нуждите на всеки от партньорите, както и на семейството като цяло. Когато се появят децата, те обикновено стават център на света на двойката. Много често такива двойки се разпадат с времето. Дори да не стигнат до развод, емоционалната им отдалеченост нараства все повече с времето, тъй като партньорството им е на друго ниво, небазирано на идеята за сродната душа.

Много двойки се чувстват сигурни и по-защитени в традиционния тип връзка. Всичко, от което смятат, че имат нужда, е грижа и спокойствие. Такъв тип хора могат да останат на това ниво завинаги. Не се нуждаят от друг тип развитие. Достатъчен им е мирът и спокойствието в семейството.

Съзнателни връзки

Съзнателните взаимоотношения най-често са присъщи за сродните души. Това са хора, които са подбрали внимателно партньора си най-вече според духовните и емоционалните си прилики, не толкова според материалните и общите цели в живота. Сродните души вибрират на една и съща честота. Тях ги събират ценности на по-високо ниво. Срещат се и се свързват завинаги.

10 типа хора, с които никога не трябва да имате връзка

Обикновено не се налага да се напасват. Този период при тях почти отсъства, просто защото сродните души си приличат повече, отколкото се различават. Това им помага да надмогнат различията и да се радват на една хармонична връзка.

В съзнателните отношения и връзки акцентът пада върху емоционалния и духовен растеж на партньорите. Те съзнателно и целенасочено участват в изграждането на връзката. Полагат усилия да правят отношенията си все по-добри и пълноценни. Работят усилено за подобряване на комуникацията, доверието. Създават едно истинско и осъзнато „ние“.

Съвършени връзки

Както се усеща от името на този тип връзки, те са истинска рядкост. Скъпоценен камък, който свети в сърцето на по-малко щастливци, които са открили пълното щастие в любовта.

17 урока от хората, които винаги създават страхотни връзки

Съвършените връзки трептят в истинска хармония. Партньорите в такива връзки се обичат безусловно в най-пълния смисъл на думата. Те са пазителите на душата на другия. Такива личности владеят до съвършенство изкуството да поемат лична отговорност за действията си и да не прехвърлят вина върху партньора си. Те създават едно усещане за перфектност, емоционална стабилност и щастие.

Съвършените връзки се характеризират с безусловно приемане на другия. При партньорите липса борба за власт от страна на единия над другия. Егото е овладяно до върховна степен. Партньорите споделят всичко без страх и срам. Не изпитват вина, когато имат нужда да говорят за проблемите си и най-вече срещат разбиране от страна на половинката си.

5 ползи от отворените връзки

Партньорите в така наречените съвършени връзки не се ръководят от външни фактори. Те решават проблемите си сами. Не се влияят и от мненията и действията на хора извън връзката. Поставят отношенията си на първо място и се абстрахират от влиянията на околните енергии.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )
da prejivee6 vsi4ko , dulgo s vuprosnia 4ovek , da go 4aka6 vuv vremeto ......i da mu pi6e6.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време