Интимно

5 червени флага, за които да следите по време на секс

Издайнически сигнали, че нещо между вас не е наред

22.08.2023г. / 17 32ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сексът е много важен за връзката. Той е също толкова ценен показател за здравите отношения, колкото е и комуникацията. Да бъдете интимни с партньора си е важно, но е важно не просто да правите секс, а как го правите. Има неща, които може да ви се сторят странни по време на секс. Не ги отминавайте с лека ръка, защото те могат да са червени флагове, подсказващи за отношението на партньора ви към вас и връзката ви.

Червени флагове, сочещи към изневяра

Сексът може да е истински показател за взаимоотношенията ви. Той може да подсказва каква е химията помежду ви, има ли я или не, дали партньорът ви държи на вас, интересували се как се чувствате, има ли сериозни намерения към връзката ви или просто си доставя нужното удоволствие.

Кои са червените флагове, на които да обърнете внимание по време на секс?

Той не отвръща на вашите нужди

Ако партньорът ви е егоист, който не мисли за вас, а само за себе си, това ще си проличи в секса. Егоистичното поведение и нагласа си личат във всяко едно действие на човек и показват неговата нужда да угажда единствено на своите интереси. Ако в секса той не се старае да ви даде онова, от което имате нужда, а изисква от вас, това е явен червен флаг, че партньорът ви е егоист и че надали има сериозни намерения към вас.

Червените флагове, подсказващи да не се омъжвате

Отсъствие на зрителен контакт

Сексът е много интимен и уязвим акт. Той предполага възможно най-голяма близост между двама души. По начина, по който той ви гледа, можете да разберете как ви възприема, какво значите за него, дали е просто секс или е нещо по-дълбоко. Ако зрителен контакт отсъства напълно, това е много лош знак. Това може да означава, че човекът, с когото правите секс, изобщо не се интересува от вас като личност и че няма чувства към вас, само страст и сексуално желание.

Няма целувки

Целувките също са много важен показател за отношението на партньора ви към вас. Ако целувки липсват, това е индикатор за липса на чувства и желание за близост. Някой, който прави секс без дори да дари една целувка на половинката си, няма чувства и сериозни намерения. Той прави само секс и нищо повече. Запитайте се кога сте забелязали този червен флаг, колко време продължава и най-вече си отговорете бихте ли могли да продължите такава връзка, без да обсъдите проблема.

20 признака, че партньорът ви е контролиращ

Не се гушкате

Гушкането е дори по-интимен акт от правенето на секс. То показва привързаност, желание за близост, за задълбочаване на връзката, както и засвидетелстване на любов. Когато човек обича, той има нужда да гушка и прегръща човека до себе си. Ако прегръдките и гушкането преди и след секс липсват, това е тревожен сигнал.

Червените флагчета в любовта, за които мъжете следят

Притиска ви да правите неща, които не искате

Сексът е интимен момент, в който никой от двамата партньори не трябва да изпитва каквото и да е неудобство. Ако искате да правите нещо и се чувствате лично мотивирани да го правите, няма никакви табута, с които да се съобразявате. Но когато партньорът ви притиска да правите нещо против волята си, нещо, което не ви харесва, това е червен флаг, на който да обърнете внимание.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 3 години )
2 rate up comment 1 rate down comment
хсаха ( преди 3 години )
Не съм чел подобна флупост отдавна.Съветите в тази статия са написани или отнепознавач или от някоя лигоч.Всеки човек е различен и всяка двойка е различен.Дано разни заблудени не повчрват и да си разрушат отношенията за глупости.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар