Интимно

15 ранни проблема във връзката, които се влошават с времето

Решаването им е трудно. Обикновено се задълбочават

12.07.2021г. / 15 04ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Няма връзка без проблеми. Дори в най-безоблачните отношения се появяват поводи за раздор, малък или голям. Някои проблеми дори се появяват още в самото начало на връзката. Незначителните от тях се преодоляват лесно с комуникация, постоянство и взаимна работа. Но има и такива, които не само не се оправят, но и обикновено се задълбочават с времето, превръщайки се в сериозна пречка за доброто развитие на връзката.

6 причини, водещи до раздяла

Кои са малките проблеми в началото на връзката, които стават големи с времето?

1. Не общувате ефективно. Комуникацията ви не е откровена, не е пълноценна. Всеки настоява за своето мнение. Не успявате да намерите консенсус, а оставяте спора просто да затихне, без да сте взели решение за приключването му.

2. Единият от вас е изневерил. Ако това се случва в началото на връзката, това определено не е добър знак за развитието ѝ. Дори не сте имали време да се наситите и да стигнете до недостатъците на другия, за да отидете до изневяра, а сте допуснали тя да се случи в началото на връзката ви.

3. Хващате партньора си в лъжа. Ако това се случва в началото на връзката ви, какво остава за по-нататък.

7 фрази на партньора ви, които издават, че ви манипулира

4. Партньорът ви е контролиращ. Щом проявява тази своя страна от самото начало, бъдете сигурни, че проблемът със свободата ви ще се задълбочи.

5. Имате противоположни схващания за парите и прекарването на времето. Как ще се разбирате занапред, ако имате тотално различни представи за живота като цяло, а парите и прекарването на времето са две фундаментални части от ежедневния живот.

6. Единият има проблем с алкохола. Тук няма нужда от допълнителни обяснения, защото е ясно с какво вероятно ще се сблъскате в бъдеще.

15 признака, че партньорът ви вече не харесва секса с вас

7. Няма сексуална химия. Обикновено такава съществува именно в началото на връзката, а често впоследствие затихва. Ако химия няма дори в началото на връзката ви, какво ще ви свърже на по-дълбоко ниво...

8. Имате различни очаквания от живота.

9. Партньорът ви все още се вижда с бившата си. Значи не я е преодолял, обича я още или има неизяснени проблеми, които го тормозят. Каквато и да е причината за срещите му с нея, вие очевидно не сте в центъра на света му.

10. Споровете ви са прекалено яростни.

6 знака, че връзката ви няма нужда да бъде спасена

11. Той нанася удари под кръста по време на конфликт. Този проблем само ще се задълбочи с времето.

12. Казва едно, а прави съвсем друго. Тази черта от характера е сериозен червен флаг за проблеми в бъдеще.

13. Има проблем с уважаването на границите на другите.

14. Не проявява респект не само към вас, но и към приятели, семейство, непознати хора в ежедневието, например обслужващ персонал. Това е показателно за отношението му към хората като цяло, техните чувства.

18 неща, които никога не трябва да толерирате в една връзка

15. Не понася градивна критика. Приема я като нападка.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
2 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )
taka e. i az ne sum bila dokrai to4na i v braka si , i sega s golemia mi liubim bliznak , i sum spodeliala , ili mul4a 4e e dosta trudno da si dokrai korekten i 4esten .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар