Интимно

Ако от връзката липсват тези 5 неща, тя няма да е успешна

Показатели, по които си личи нивото на щастие между партньорите

23.01.2020г. / 15 34ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Отношенията между партньорите в една връзка са много сложни. Това произтича от факта, че всички имаме различни ценности и разбирания по отношение на връзките, затова и търсим различни неща в любовта. Някои предпоставки обаче са общоважащи и показват дали връзката ще бъде успешна или не. Те важат както за връзките от разстояние, така и за тези, при които партньорите съжителстват заедно.

6 признака, че сте изгубили връзка с партньора си

Ако от връзката ви отсъстват тези 5 предпоставки, това може да е признак, че отношенията ви няма да издържат много дълго.

1. Нямате график за забавления.

Ако в началото на връзката си сте били спонтанни и не ви се е налагало да отделяте специално време за забавления заедно, с напредване на времето това вероятно ще се наложи. За да поддържате пламъка във връзката си е необходимо да си давате време за вас двамата, в което да се чувствате като влюбена двойка. Ако неглижирате този факт, вероятността да охладнеете един към друг по-скоро от очакваното, не е малка. В забързания ритъм на ежедневието ще ви остава все по-малко време за вас двамата като двойка, затова трябва да си го отделяте съзнателно. В този смисъл предсказуемостта в една дълга връзка не е нещо лошо, напротив, може да ви помогне да се чувствате щастливи заедно.

Разликите между любовта и отровната връзка

2. Нямате реалистични очаквания за комуникацията помежду ви.

Общуването е част от връзката. Без честна и искрена комуникация отношенията могат да се сринат доста бързо. Когато сте заедно се опитайте да не сте залепени за телефона или лаптопа си, а да общувате в реалния живот. Тези ценни мигове са важни за връзката и ако липсват в ежедневието ви, това не е добър знак.

5 тайни за щастлива връзка според психолози

3. Можете да функционирате поотделно.

За успеха на една връзка е много важно партньорите да отделят време както да бъдат заедно, така и да правят любимите си неща поотделно. Така отношенията във връзката „дишат“ свободно и нивата на щастие са по-високи. Ако обаче правите всичко отделно и преспокойно можете да функционирате като отделни единици, това не е добър знак в дългосрочен план. Може да се окаже, че нямате нужда един от друг и ви свързват малки и незначителни неща.

6 неща, с които трябва да сте наясно след 1 година връзка

4. Между вас няма доверие.

Доверието е базов и много основен фактор за една връзка. Липсата му оказва негативно влияние. Отношенията не биха могли да бъдат трайни, ако между партньорите не цари доверие. От него зависи здравината на връзката. Доверието е нейна основа, върху която стъпва всичко останало, което я изгражда. Сериозната връзка не може да функционира без доверие и партньорство в дългосрочен план.

5 начина да спасите обречената си връзка

5. Чувствате се неудобно да бъдете честни.

Честността е едно от най-важните качества за успешна връзка, дори от неромантичните връзки. От първа необходимост е да можете спокойно вербално да изразите мислите и чувствата си и същевременно да получите разбиране от партньора си. Същото важи и за него. Не трябва да изпитвате страх и дискомфорт, когато говорите за интимни неща, без значение дали са проблеми или други неща, които ви безпокоят.

5-те най-важни неща за щастливата връзка

Ако нещо ви притеснява, говорете. Ако пък не срещате разбиране и подкрепа от партньора си, вероятно той не е човекът за вас.

Коментирай