Интимно

3 признака на здравословна мъжка енергия във връзката

По какво се различава мъжът с балансирана и уравновесена, но силна енергия

27.01.2024г. / 19 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки мъж носи своя индивидуална мъжка енергия. Тя влияе по различен начин върху връзката. Мъжката енергия е част от природата както на мъжете, така и на жените. Всеки носи частица от нея в личността си. Тя се проявява в различни ситуации. Мъжката енергия ни направлява в това как се отнасяме към живота, дали сме фокусирани и мотивирани да се движим напред или избираме да се носим по течението. Тя ни кара да преследваме целите си, диктува методите, които избираме. Повечето хора използват мъжката си енергия, когато се опитват да постигнат целите си, когато работят, когато общуват.

5 признака, че сте открили енергийната си половинка

Мъжката енергия не се отнася толкова до физическите качества и данни на човек. Тя е отношение към околните и света. Това каква мъжка енергия носи един мъж определя неговото отношение към жените, към половинките му.

Как изглежда здравословната мъжка енергия?

Според yourtango.com, здравословната мъжка енергия е свързана с уважение и почтеност. Това е стъблото, което държи връзката здраво стъпила на земята. Тази енергия обаче не е ограничаваща. Тя допуска половинката да има своята свобода да прави това, което обича и което я прави щастлива.

За разлика от здравословната мъжественост, токсичната енергия във връзките се свързва с нездравословен фокус върху контрола и властта, надмощието над партньора. Погрешно се смята, че един мъж носи силна мъжественост и мъжка енергия, ако упражнява контрол над половинката си. Властта над другите определено не означава силна мъжка енергия, според психолози, цитирани от Yourtango.

5 начина да поправите „счупената“ си връзка

Здравословната мъжка енергия е съсредоточена върху развитието на връзката, на отношенията, на вътрешната сила и самоконтрола, а не контрола над другите.

Нездравословните проявления на мъжката енергия най-често се коренят в това, че мъжете често са притискани да бъдат силни, да крият чувствата си, да приличат повече на мъже, дори когато са все още малки момчета. Това създава погрешно усещане, че те трябва да са твърди, сурови и дори понякога жестоки, за да бъдат уважавани. Такива мъже вярват, че проявата на чувства се свързва с женственост и слабост, което ги тласка към токсично поведение.

Кои са признаците на здравословната мъжка енергия?

1. Мъжът се чувства добре, дори когато показва слабостите и уязвимостта си.

Нужна е истинска смелост, сила и увереност, за да може един мъж да признае истинските си чувства без притеснения. Ако партньорът ви го прави, без да драматизира, разбира се, това показва здравословна мъжка енергия. Той е в мир със себе си, не се страхува да покаже уязвимост, защото не смята, че ще го критикувате за това. Знае, че го приемате такъв, какъвто е, а същевременно е в хармония със себе си. Уязвимостта всъщност показва голяма вътрешна сила.

7 начина, по които разпиляваме енергията си

2. Той е здраво стъпил на земята.

Ако един мъж се чувства комфортно в кожата си, той знае, че няма от какво да се страхува. Това му дава сигурност във всяко действие, което предприема както във връзката, така и в живота извън нея. Мъж, който е здраво стъпил на земята и носи мъжествена и балансирана мъжка енергия, дава възможност на половинката си да изрази изцяло своята женственост. Това внася хармония в отношенията и влияе положително върху вашата страст и интензивност в емоционалното изразяване.

3. Той ви осигурява стабилност и ви прави щастливи.

Един мъж, който се чувства добре с енергията и мъжествеността си, няма тежки комплекси, които да изразява по различни начини, умее да прави половинката си щастлива. Той иска да осигурява комфорт във всякакъв смисъл. Винаги е опора за половинката си. Пази я и ѝ оказва подкрепа. Тя се изразява не само във финансов смисъл, но и в морален – подкрепя кариерното ѝ развитие, интересите ѝ, хобитата ѝ в свободното време, насърчава я да прави това, което я прави щастлива.

Какво руши и какво увеличава положителната енергия в живота ни

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 месеца )
na men mi trebva jena sas maska energiya kato me po gledne da ne govorim a mohabet da pravim na kratko kazano kakto se kazva masko momice vaprosi da ne zadava dokato ne se vidim oci vav oci da kazva ditekno ako nauci za opasnost bez nameci da ne se plasi ot nikoi bez znacenie koi sa da ne predava i taka natak da ne se inati po neta da moje da te ysesta bez dumi i taka natat togava ste poluci kakvoto jelaeeeeeeee puskai se po tecenieto i smpazvai ptavilata
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 месеца )
nema po dobra vraska ot tazi koyato e po tecenieto
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 месеца )
podkrepeni ste ostaveni ste po tecenieto kakto i na men mi haresva da sam sas tecenieto
отговор Сигнализирай за неуместен коментар