Интимно

4 погрешни схващания, в които вярват необвързаните хора

Най-голямата заблуда – ако намерите партньор, ще сте по-щастливи

08.12.2021г. / 07 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако сте необвързани, вероятно сте в търсене на партньор. Копнеете да обичате някого, да сте обичани, да сте отново щастливи. Гледате към обвързаните си приятели с лека завист, защото мислите, че те са по-щастливи от вас и не са самотни. Представяте си всякакви сценарии, в които те имат неща, които вие нямате, и това ви кара да се чувствате зле.

5 признака, че проблемът ви с обвързването ви държи все още необвързани

Време е да свалите розовите очила. Много необвързани хора вярват в различни митове и погрешни схващания за връзките, които им пречат да видят реалната картина. Илюзиите, в които вероятно вярвате, замъгляват преценката за собствения ви живот и ви карат да вярвате, че сте непълноценни, само защото сте необвързани.

Истината е, че няма перфектни хора, респективно няма и перфектни връзки. Всяка връзка има своите проблеми, дори щастливите и хармонични връзки. Партньорите в тях отстрани изглеждат изцяло доволни от живота си, но това виждате на повърхността. Вкъщи и насаме нещата са различни. Затова спрете да вярвате в тези митове и погрешни схващания.

Ако сте били необвързани дълго време и смятате, че ще бъдете по-щастливи, ако най-после откриете човек до себе си, вижте защо е важно да се отърсите от тези мисли. Вижте защо е важно да бъдете в хармония най-напред със себе си.

Причини да е по-здравословно да сте необвързани

Ето и едни от най-разпространените погрешни схващания за връзките, които необвързаните възприемат:

1. Хората във връзки не са самотни.

Ако приятелите ви са обвързани и на вас ви е омръзнало да излизате в тяхната компания и да сте единствените необвързани, разбираемо е да се чувствате зле понякога. Но бързо се отърсете от тези мисли, защото фактът, че сте необвързани не ви прави автоматично самотни. Много по-лошо е да си самотен и същевременно да си във връзка. Не можете да си представите колко хора са в това положение.

10 причини да се чувствате страхотно, защото сте необвързани

Много по-натоварващо за психиката е да знаеш, че имаш партньор до себе си, който обаче не те кара да се чувстваш щастлив и важен за него, не те изслушва, не се интересува от мнението ти, не се интересува дали си добре. Ако сте в такава връзка, вие ще се чувствате още по-самотни от всякога, а това боли.

2. Да бъдете във връзка ще ви направи по-щастливи, сигурни за бъдещето, сигурни в себе си.

Звучи като идилия от приказките, но в живота рядко се удря такъв джакпот. Ако сте в максимално балансирана и хармонична връзка, в която цари любов и разбирателство – да, може би ще се чувствате сигурни и щастливи. Но ако партньорът ви не е толкова любящ и грижовен, колкото си мечтаете да бъде, нещата във връзката изглеждат далеч по-различно от очакваното.

Защо сте необвързани?

3. Да бъдеш във връзка повишава самочувствието и усещането за достойнство.

Ако търсите партньор, само за да се почувствате достойни и да повдигнете самочувствието си, вероятно ще попаднете именно на такъв партньор, който търси същото. Небалансираната връзка със самите себе си е нещото, което пречи на откриването на любовта и хармонията във връзките. В такива случаи ще привлечете вниманието на човек, който търси начин да повдигне собственото си его, а не човек, който ще се влюби истински в личността и качествата ви. Много често такива връзки се разпадат бързо.

4. Ако сте обвързани, това ще ви изпълни със смисъл, ще ви завърши като личност.

Това е едно от най-погрешните и абсурдни вярвания на необвързаните хора, които по разбираеми причини се мислят за недостойни хора, за незавършени личности, на които нещо задължително им има, за да са все още необвързани или несемейни. Разберете, че няма да успеете да накарате някой друг да ви обича, ако вие самите не го правите.

10 неща от живота на необвързани, които ще ви липсват

Ако се гордеете със себе си, обичате се, имате самочувствие, полагате усилия да се развивате, устойчиви сте и сте си достатъчни сами на себе си, тогава ще бъдете многократно по-привлекателни за другите, отколкото ако търсите партньор, само за да се чувствате завършени.

Една от многото причини партньорът ви да се откаже от вас е именно ниското самочувствие и вкопчването в него, като в нещо, което да запълва празнините ви.

Коментирай