Здраве и красота

Причини да е по-здравословно да сте необвързани

Вместо да съжалявате, вижте защо трябва да се радвате

17.09.2020г. / 12 05ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Необвързани сте. Чувствате се самотно. Непрекъснато мечтаете за връзка и се впускате в срещите с хъс и желание най-после да откриете любимия човек. Не бързайте да страдате. Да сте необвързани има немалко ползи за здравето и психиката. Затова не се измъчвайте, че нямате партньор. Това си има своите добри страни. Ето ги и тях.

10 неща от живота на необвързани, които ще ви липсват

Необвързаните тренират редовно

Когато сте сами и разполагате с времето си сте свободни да се грижите за фигурата си. Обвързаните двойки често повишават теглото си с течение на времето. Вкусните вечери и сладките похапвания заедно вредят на фигурата и често се оказват пречка за постигането на добри резултати в контрола на теглото. Необвързаните хора тренират по-често и са по-стриктни, защото се стараят да са привлекателни.

Необвързаните имат по-добър социален кръг

Когато не сте във връзка разполагате с цялото време на света да се срещате с приятели, да правите нещата, които обичате, да пътувате без да правите сложни планове, съобразени с тези на половинката ви. И всичко това ви прави наистина по-свободни в общуването и откриването на нови приятели, които да обогатят социалния ви кръг.

10 причини да се чувствате страхотно, защото сте необвързани

Необвързаните имат по-здрав сън

Когато сте необвързани, няма кой да ви отмъква завивките нощем и да ви буди с хъркането си. Сексът може да ви липсва, но реално това сладко занимание ви държи будни до много късно през нощта. Необвързаните хора не стоят до полунощ да чакат половинката си да се прибере от работа, а това предполага и по-ранна вечеря – още един плюс в здравословен аспект.

Необвързаните хора са по-близки с братята и сестрите си

Женените и обвързаните двойки обръщат повече внимание на настоящото си семейство за сметка на това, към което принадлежат по рождение. Ако сте необвързани обаче отделяте много повече време на любимите си същества, с които сте израснали, а имено братята и сестрите си.

Необвързаните имат по-малко проблеми в личен план

Когато нямате с кого да се карате, да спорите, да се опитвате да превъзпитавате или пък той вас, проблемите са по-малко. Животът на обвързаните може да е изпълнен с любов, но поддържането на тази обич с течение на времето става все по-трудно, когато периодът на влюбването премине. Тогава започват предизвикателствата, с които обаче необвързаните не се налага да се сблъскват.

Какво се случва, когато дълго време сте необвързани?

Необвързаните жени живеят по-дълго

Неомъжените жени живеят по-дълго, сочат данни от проучване, представено от CBS News, цитирано от сайта healthdigest.com. За разлика от тях, женените мъже пък живеят по-дълго. Явно жените се терзаят много повече, докато се опитват да опазят връзките си щастливи и това им носи стрес, кой знае.

Коментирай