4. Той е очарователен.

Очарованието и обаянието са добродетели, разбира се, и те сами по себе си не означават, че всеки чаровен човек е манипулатор. Манипулатор може да е онзи чаровник, който е изключително харизматичен пред публика, но когато сте насаме, той ви потиска и осъжда постоянно. Държи ви сякаш на въдица, от която не можете да се откачите.

5 признака, че сте манипулирани от партньора си

5. Манипулаторът не е надежден.

Все повече ще се убеждавате как не можете да разчитате на партньора си. Той изисква от вас да сте на разположение, а той самият не е. Много добре знае как да се представи като надежден на думи, но действията му говорят съвсем друго.

Още по темата

6. Силно контролиращ тип.

Манипулаторите живеят, за да контролират другите. Те са доминиращи. Винаги взимат решенията. Разколебават ви във вашите решения и отклоняват мислите ви в посоката, която те искат. Това важи за всички области от живота, включително най-незначителните решения, например по кой път точно да минете, когато отивате някъде.

10 признака на манипулация от страна на колеги или шефа ви

7. Не позволяват промени.

Промените не са присъщи за манипулаторите. Те не ги допускат, защото това нарушава предварителните им манипулативни планове, които следват. Манипулаторите не виждат нищо нередно в действията си. Готови са да бранят докрай методите си, ако се опитате да ги накарате да промените нещо във връзката си.