Интимно

3 причини мъжете да изоставят „добрите жени“

Жените, в които са влюбени или които обичат

09.02.2022г. / 09 31ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Разпадането на връзката и раздялата идват по различни причини. В повечето случаи мислим, че е заради конфликти, неразбирателства, изневери, несходства в характерите. В такива и други подобни случаи раздялата е някак предизвестена. Случват се поредица от събития, които пречат на благоприятното развитие на отношенията, което в крайна сметка води до раздяла и това не е изненада за никого.

Защо той изневерява, но не напуска семейството си

Но има и случаи, в които раздялата идва изневиделица сякаш от нищото. А всъщност в основата на разпада на връзката никога не стои просто „нищо“. Обяснение има, дори в случаите, когато мъжете изоставят иначе „добрите жени“ – жените, които се смятат за добра партия, онези, които не са направили нищо лошо, за да влошат отношенията, не и на практика.

Но защо все пак мъжете изоставят добрите жени? Защо си тръгват от жените, които иначе обичат, но с които не могат да продължат връзката си?

Защо мъжете нямат трудности да скочат в нова връзка скоро след раздяла

Ето три прости причини, поради които мъжете изоставят добрите жени в живота си.

1. Чувстват се притиснати и неадекватни.

Една жена може да е „добра“ по много показатели. Красива, умна, способна, самостоятелна и независима, отговорна към нещата, които прави и в подхода си към парите, може да е прекрасна майка, да не е изневерявала на мъжа си или на бившите си партньори.

Но наред с това тя може да е изискваща повече любов, да е недоволна от усилията и постиженията на партньора си. Може да е твърде осъдителна в изказванията и действията си. Възможно е да се опитва да промени мъжа си по неин вкус. Всички тези и други несъзнателни женски действия могат да накарат мъжа да си тръгне от иначе добрата жена, в която е дълбоко влюбен. Понякога мъжете напускат най-голямата любов в живота си, защото се чувстват нищожни, притиснати, неоценени, със смазано самочувствие.

Защо мъжете си падат по връзката с по-възрастни жени?

Когато съществува такъв дисбаланс във връзката, няма сила на света, която да накара един мъж да търпи такова отношение. Различните мъже имат различна степен на търпимост. Някои си тръгват веднага, на други им отнема време. Но в повечето случаи се стига до разруха в отношенията. Някои мъже дори си „тръгват“ емоционално, дори все още да са във връзката.

2. Има конкуренция във връзката ви.

Когато в една връзка липсва равнопоставеност, има постоянно състезание на различни фронтове, единият от партньорите започва да се чувства не на място, неадекватен и потиснат. Най-често това е мъжът. Никой мъж не би могъл да понесе и не би искал да бъде мачкан от жената до себе си, най-вече в психически и емоционален смисъл. Неговата мъжественост страда.

Защо мъжете си падат по кучки?

Това в никакъв случай не означава жените да оставят мъжете да контролират всичко във връзката и живота им като двойка. Означава, че е важно всеки от партньорите да знае кога да отстъпи, кога да замълчи, кога не е толкова важно да настоява за мнението и правотата си. Когато има такъв баланс в отношенията, хармонията е налице и е по-малко вероятно мъжът да изостави жената, която обича и която е добра по всички останали показатели.

Защо мъжете ме възприемат само като приятелка?

3. Не се чувства уважаван.

Отново опираме до мъжествеността, до мъжкото его, до самочувствието на мъжете, което се нуждае от поощрението на жените. Надали някой мъж би си признал колко е важно за него половинката му да го поощрява, уважава, хвали, почита, но това е така. Съзнателно или подсъзнателно мъжете имат нужда да знаят, че половинките до тях изпитват възхищение и уважение към тях. Това ги окрилява и мотивира да продължават да се борят за връзката си, да я надграждат и развиват и най-вече – да не се отказват от любовта си.

Коментирай
Здраве и красота