Интимно

3 причини мъжете да губят интерес

Защо се отдръпват въпреки чувствата си

20.02.2022г. / 08 40ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Свързването с партньор на интимно ниво, в което цари любов, разбирателство, щастие и хармония е мечта за всеки. Кой не би искал да изживее истинска любов, да бъде обичан и приеман, да има щастието да открие сродната душа.

Тайни за мъжете, които трябва да знаете

Ако се срещате с някого, вероятно таите надежди нещо истинско да се получи между двама ви. Но внезапно мъжът губи интерес към вас. Може да ви изглежда необяснимо. Не сте усетили сигнали, които да издават, че няма чувства към вас, дори напротив. Но въпреки това по някаква причина той се е отдръпнал. Питате се дали причината е във вас. Отговорът може да е и „да“, и „не“.

Има някои причини, поради които мъжете понякога губят интерес към жените, с които се срещат или с които имат връзка. Ето 3 от тях.

1. Той не смята, че може да ви угоди.

Много често мъжете губят интерес, дори да харесват жена, защото тя се оплаква твърде много. Приемат я за капризна. Мислят, че не могат да угодят на всичките ѝ желания и прищевки. Ако се оплаквате конкретно от него, това още повече кара мъжете да се отдръпнат. Много жени правят грешка, като смятат, че назовавайки всички негативни черти на мъжа ще го накарат да се „поправи“. Резултатът е тъкмо обратният. Мъжът се отдръпва с ясното съзнание, че нито иска да се промени, нито това е нужно. Усилията за него не си струват. Мъжете предпочитат просто да се оттеглят.

Как жените контролират мъжете

2. Той не се чувства в безопасност във ваше присъствие.

Мъжете се отдръпват, когато усещат напрежение да бъдат себе си в компанията на жената, с която имат връзка. Ако се чувстват потиснати, ако усещат упрек за поведението си, неодобрение, мъжете губят интерес и предпочитат да се отдръпнат. Осъдително поведение от страна на жените, подмятания, иронични изречения от женска страна карат повечето мъже да изберат свободата си, вместо да продължат да се чувстват притиснати.

Свързани статии

Общуването във връзката трябва да е изцяло положително. Всеки от двамата партньори трябва да може да изразява себе си свободно без да премисля думите си и без да очаква от отсрещната страна някакво нападателно отношение. Замислете се за поведението си и ако сте проявявали подобни реакции, те могат да са в основата на отдръпването на партньора ви.

5 типа мъже, с които изобщо да не си губите времето в срещи

3. Има други по-важни неща, които се случват в живота му.

Третата най-често срещана причина мъжете да губят интерес към жена или към връзката, са ангажименти или приоритети, за които трябва да се погрижат. Проблеми в работата или семейството, финансови затруднения, предприемане на големи покупко-продажби са само част от възможните причини един мъж да се отдръпне от срещите си с жена или от връзката си в началните ѝ етапи. За да се уверите дали няма проблем, който можете да разрешите и към който да проявите нужното търпение, просто поговорете открито или поне опитайте.

Коментирай