Интимно

7 грешни типа поведение, с които отблъсквате мъжете

По какви начини карате партньорите ви да изгубят интерес?

28.03.2022г. / 07 12ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако ви е омръзнало да попадате във връзки, в които отначало всичко е безоблачно, а впоследствие мъжът се отдръпва от вас, вероятно ще се отчаете, че все попадате на грешния човек. Може би първата мисъл, която ще ви хрумне е, че не ви заслужават, че са страхливци, които не смеят да поемат инициатива и да се борят за вас. Но надали ще ви хрумне, че има вероятност вашето поведение да е в основата на проблема.

7 причини жените да не успяват да открият любовта

Трудно е човек да осъзнае сам докрай грешките си, да ги приеме и да се поучи от тях. Но е важно да го направите, да погледнете по-дълбоко в поведението и нагласата си, за да отстраните проблема и да успеете най-после да изградите пълноценна връзка, в която партньорът ви да не губи интерес към вас и да не се отдръпва.

Кои са грешните типове поведение, които карат мъжете да изгубят интерес и да се отдръпнат?

1. Карате го да се чувства така, сякаш не може да бъде себе си

Когато фазата на медения месец отмине е нормално да започнете да виждате всички отрицателни черти от характера на любимия си човек. Ако в този момент започнете да недоволствате срещу тях вместо да ги приемете такива, каквито са като част от личността му, това ще го накара да се отдръпне. Никой не иска да бъде променян, още по-малко насила. Затова не се учудвайте, ако той започне да губи интерес към вас и започне да се отдръпва.

2. Изглеждате отчаяни и прилепчиви.

Мъжете често се отдръпват, ако се почувстват прекалено притиснати. Ако поведението ви издава несигурност, отчаяние, стремеж да се вкопчите в него, напълно естествена би била реакцията му да се отдръпне, дори да се разочарова от вас. Хората, които имат склонността да се прилепят към партньора си, са тревожни, страдат от безпокойство и често имат нужда от непрекъснато валидиране и уверяване в любов. Това изтощава безкрайно.

15 знака, че той не е влюбен във вас и може би дори не ви харесва

3. Не сте щастливи със самите себе си.

Ако не излъчвате хармония със самите себе си, хората около вас и партньорът ви вероятно ще се отдръпнат. По силата на естествените закони на привличането много по-привлекателни и магнетични са хората, които се харесват, имат висока оценка за себе си и демонстрират самочувствие. Личности, които говорят негативно за самите себе си, имат ниска самооценка и поведението им издава несигурност, често отблъскват другите.

4. Не отваряте сърцето си.

Мъжете обичат да се борят за сърцето на една жена. Когато имат интерес към нея, те я преследват, доказват се, опитват се да я спечелят. Когато обаче усещат, че сърцето ѝ е затворено и тя изпитва недоверие, подлага всичко от тяхна страна на съмнение, дистанцирана е, това ги кара да се откажат, да се отдръпнат.

Не сте готови за връзка, ако виждате в себе си тези 6 знака

5. Постоянно го критикувате.

Критиката е полезна, когато е градивна и когато е поднесена по начин, който да не засяга самочувствието и егото на мъжа. Постоянното критикуване може да отблъсне партньора ви и да го накара да загуби интерес към вас, защото този стил на общуване се превръща в изтощителна война, в която той непрекъснато трябва да коригира себе си, за да ви се хареса и да сте доволни от него.

Свързани статии

6. Чувства се нежелан.

За да се поддържа искрата на привличане, партньорът ви трябва да се чувства желан. Подсъзнателната нужда на човек е да усеща, че другият е привлечен от него, че го желае. Ако с поведението си показвате апатия, недоволство, отблъскване, нормално е партньорът ви да се почувства нежелан и сам да се отдръпне.

Психологически тестове, които мъжете правят на жените

7. Нападателно поведение или демонстрация на притежание.

Желанието за надмощие отблъсква. Също толкова отблъскваща е демонстрацията на притежание. Много хора правят грешката да се отнасят с половинката си като с предмет, който им принадлежи. Инстинктивната реакция в такива случаи е бягството. Нападателното поведение също е рецепта за провал в отношенията и поява на пропаст между партньорите. Мъжът до вас може да се е отдръпнал или да е изгубил интерес към вас, ако се чувства непрекъснато нападан и атакуван – позиция, в която трябва да се защитава постоянно и да е нащрек.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
abe na koi ne mu otarva patista mnogo bre nikoi nemoje nikoi da narji na sila bre maje i jeni po cyal svyat bre
отговор Сигнализирай за неуместен коментар