Интимно

7 привлекателни типа мъже, които обаче не стават за връзка

Защо не са добър избор в любовта

04.04.2022г. / 13 06ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Особеностите на личността и характера определят до голяма степен това как ще се държим във връзките си. Както жените, така и мъжете играят различни роли в живота си. Мъжете са бащи, братя, приятели, колеги, съседи. Всички тези роли оставят своя съществен белег във формирането на личността. Някой от моделите на поведение може да вземе токсичен превес в поведението на мъжа и отношението му към половинките в живота си.

Когато човек съчетава всички роли в живота си по балансиран и фин начин, това се отразява много добре на отношенията му във връзките. Когато обаче някой от моделите на поведение вземе превес по негативен начин, това може да се окаже рецепта за провал в отношенията и връзките.

Типове жени, които привличат мъжкото внимание

Съществуват някои типове мъже, които на пръв поглед изглеждат като страхотен и добър избор за връзки с дълъг и щастлив потенциал, но впоследствие могат да се окажат пълна катастрофа.

Кои са типовете мъже, които изглеждат привлекателни, но не всъщност не остават за връзка?

1. Бащата.

Повечето жени са привлечени от мъже с осезаем потенциал да станат бащи на техните деца. Грижовни, нежни, деликатни, с внимание към детайла мъже, които показват желание да създадат сигурност и безопасност за своите половинки са един на първо четене страхотен избор за връзка.

В действителност обаче мъжът от този тип не вижда партньора си като равен. Той вижда жената до себе си или като дъщеря, която трябва да напътства и за която да се грижи, или домакиня, която трябва да шета навсякъде около него, докато той ръководи семейството. Тази динамика в отношенията може да доведе до сериозен срив, освен ако жената не е съгласна да вирее в такава обстановка.

2. Лошото момче.

Лошите момчета се оказват с нежни сърца. Това научаваме от романтичните филми, в които момичето се влюбва в лошо момче. Забранена любов, срещу която застава целият свят, но която успява да изплува и да завърши щастливо.

Типове жени, за които мъжете не се женят

Връзките с лошите момчета са вълнуващи и приключенски, изпълнени със страст и непредсказуеми събития. Това е примамливо, но в дългосрочен план този тип мъже не са подходящи за връзка. Една жена никога не може да се довери изцяло на лошото момче, защото той е верен само на себе си. Лошите момчета търсят постоянен адреналин в живота си. Освен това страстта ги ръководи, което ги прави ненадеждни за моногамна дългосрочна връзка.

3. Жертвата.

Мъжът, който играе жертвата, невинаги издава поведението си от самото начало. Всъщност отначало този тип мъже изглеждат като истински добра партия за дълготрайна връзка и брак. Той ще спечели сърцето ви, но и това на семейството и близките ви, защото с поведението си ще издава състрадание, разбиране, надеждност, гъвкавост. Той ще прави жертви в името на това вие да се чувствате добре. А вие ще си казвате „с какво го заслужих, толкова е добър и мил“.

Типове поведение, които привличат жените най-много

Казано просто – на хартия този тип мъже изглеждат перфектни, но рутинните отношения с тях изтощават връзката с течение на времето. И когато те усетят, че на половинката им започва да ѝ доскучава или да се дразни, започва да се чувства в скучен капан с такъв мъж, те започват да играят жертвата. Тогава се проявява истинската им същност. Мъжът-жертва държи половинката си, като ѝ вменява вина за това, че се чувства зле. Така тя все не успява да се откъсне от него.

4. Рицарят в бляскавата броня.

У всяка жена се крие едно крехко момиченце, което мечтае да бъде спасено. И когато се появи рицарят на бял кон, той завладява сърцето на дамата, защото е готов на всичко за нея. На пръв поглед няма причина да не се влюбите в такъв мъж. Представяте си как цял живот ще бъдете носени на ръце като принцеса. Изкушаващо е да се впуснете във връзка с рицар и джентълмен, но обикновено очакванията не се оправдават.

Типове партньори в любовта според нашия тип личност

Мъжете от този тип се оказват въздух под налягане и често самите те впоследствие имат нужда от спасение и дундуркане. Рицарите в блестящи доспехи обикновено се перчат в началото, за да привлекат внимание, а след това показват уязвимите си страни, които се оказват доста сериозни.

5. Бизнесменът.

Жените са привлечени от костюмирани мъже, които имат професия достойна за уважение, здраво стъпили са на земята, управляват хора, капитали. Те са рационални, на тях може да се разчита. Обикновено са сериозни и създават впечатление за потенциал за здраво семейство в бъдеще. В повечето случаи обаче този тип мъже са скъперници, които мислят преди всичко за своето материално благосъстояние, а не за това на половинката или семейството си.

Този тип мъже често създават усещане за вина у половинките си, че не са достойни за него, че не са на неговото ниво или че той е твърде квалифициран, за да помага с домашните задължения.

6. Питър Пан.

Мъжете от типа „Питър Пан“ никога не порастват. Те са вечни деца, вечни студенти, приключенци, които се вълнуват по-скоро къде ще изхарчат парите си, на кой самотен и далечен остров ще отидат да карат сърф или в какъв купон ще се впуснат в петък вечер.

10 типа хора, с които никога не трябва да имате връзка

Игривата безгрижност на този тип мъже е особено привлекателна в началото, защото те кара да забравиш за всички проблеми в тяхната компания. Но ако става въпрос за дългосрочна или сериозна връзка, обикновено нещата стигат до провал.

7. Съблазнителят.

Съблазнителите и прелъстителите са изкусители свалячи. Те карат жените да се чувстват изключително желани, обожавани, преследвани. Този тип мъже печелят женското внимание, защото карат жените да се чувстват номер едно, сякаш те са единственият фокус и цел в живота на такива мъже. И това е наистина изкушаващо. Всяко момиче иска да се чувства като че е целият свят за един мъж. Този тип мъже са толкова убедителни, че е трудно да не им се повярва.

Типове мъже, неподходящи за самотни майки

Проблемът със съблазнителите е, че всъщност изобщо не желаят връзка в истинския смисъл на думата. Те обичат да преследват. Печеленето на сърцето, покоряването на една жена ласкае самочувствието им. Скоро след като им омръзнете стават раздразнителни, нападателни. Завоеванието им вече не е така интересно, както е било, когато все още не са го имали.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
добре да ( преди 2 години )
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 2 години )
Кой знае. Май от известен ъгъл и по някое време съм всеки от тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар