Интимно

8 грешки, които жените допускат във връзката

Действат твърде независимо

24.05.2022г. / 13 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В любовта никой не е идеален. Появи ли се в живота ни нов партньор, ние имаме определени очаквания към него и връзката ни. Без значение на кой етап от нея сме, жените допускаме едни и същи грешки отново и отново, които пречат на взаимоотношенията ни. Така например, някои дами приемат за даденост партньора си и са повече консуматори, отколкото даващи.

 Кои са другите 8 грешки, които жените допускат във връзката?

1. Очакват връзката да е идеална. Въпреки че знаем, че нищо не е перфектно, ние копнеем нашата връзка да бъде изключение. Така губим твърде много време и емоции, да „скачаме“ от една връзка в друга. 

2. Опитват се да променят партньора си. За всеки мъж би било отблъскващо да установи, че жената, към която има емоции не го приема такъв, какъвто е. Ако различията за вас са твърде големи просто не си губете времето с този партньор.

14 знака, че съвсем не сте готови за връзка

3. Действат твърде независимо. Мъжете обичат да се грижат за партньорките си. Да си независима е чудесно и определено представителите на силния пол се впечатляват от дейни и организирани дами. Но всичко трябва да има совите граници и жената не бива да губи своята женска енергия.

4. Твърде ревниви. Малко ревност във връзката може да бъде здравословна за взаимоотношенията. Но постоянните прояви на ревност всъщност издават, че жената не е сигурна в себе си. От друга страна, мъжете биха били по-привлечени към дами, които излъчват увереност.

5 признака, че случайната ви връзка може да се превърне в брак

5. Сравняване на настоящата връзка с тези на приятели, колеги, познати. Когато сме в любовна връзка никога нищо не е идеално. Чуждите отношения също не са такива, въпреки понякога да мислим друго. Всяка връзка е уникална и сравняването на вашата с нечия чужда, която ви изглежда като от приказките, в повечето случаи не помага на вас и партньора ви.

Ако смятате, че има какво да се подобри помежду ви, положете усилия или се консултирайте със специалист по връзките. 

6. Липса на добра комуникация с партньора ви. Още една грешка, която жените допускат във връзката си е, когато имат проблемна ситуация или искат да споделят с половинка си нещо определено, да не залагат на добрата комуникация, а да споделят с трети лица желанията и проблемите на взаимоотношенията си.

5 характерни черти на безусловната любов

Помислете защо си спестявате разговорите с любимия човек? Страхувате се от конфликти, от това че няма да бъдете правилно разбрана, той не проявява желание да подобрите общуването си. Тогава може би отново е добре да потърсите консултация със специалист по връзките. 

Свързани статии

7. Притискане на партньора, опитвате се да го „вържете“. Когато търсим дълготрайни взаимоотношения, разбира се, че е важно да заявим още в началото на връзката своите намерения, за да сравним дали и партньорът ни гледа в една посока с нас. В идеалният случай и двамата желаете едно и също.

Въпреки това, някои дами започват да притискат половинката си да сключат брак, да имат бебе, без да дават достатъчно време на двамата и на връзката да се надгради, развие. Подобно поведение само създава напрежение и може да ви отдалечи. 

8. Не обръщат внимание на външния си вид. В началото на любовната връзка винаги се стараем да бъдем в добра форма, да сме привлекателни за партньора си. С времето и ние и любимия ни мъж се променяме. Това е напълно нормално, но добрата грижа към себе си не бива да остава на заден план.

Коментирай
Здраве и красота