Интимно

10 знака, че той няма да се ожени за вас

Заедно сте от дълго време и няма признаци, че той ще ви предложи брак

15.05.2022г. / 12 16ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Дали ще ми предложи брак? Това е въпрос, който може би жените, които мечтаят да се омъжат си задават, когато са влюбени в даден мъж, имат дългогодишна връзка. Колко време отнема на един мъж да реши дали да предложи брак?

Според западни проучвания, хората, които никога не са били женени, съобщават, че смятат, че ще отнеме около седем месеца, преди да решат, че са готови да се оженят за някого. Ситуацията обаче е различна за всеки и за всяка любовна връзка. Определено един мъж може да ни покаже с поведението си, че няма да станем негова съпруга.

Как?

1. Той не придвижва връзката ви на следващ етап. Ако той наистина се интересува от това да сключи брак точно с вас, би предприел следващата стъпка, като повдигне темата, направи ви предложение. Това, че живеете от дълго време заедно, не означава, че има намерение да се ожените.

2. Казал ви е/казва ви, че не планира да се жени. Ако един мъж ви сподели, че няма намерение да сключва брак, то най-вероятно е честен спрямо вас. Някои представители на силния пол просто не желаят да сключват брак. Затова не се заблуждавайте, че с времето той ще промени мнението си в желаната от вас посока.

11 показателя, че сте готови да се ожените

3. Омаловажава сериозността на връзката ви. Ако от месеци имате връзка, но той все намира оправдание да не ви представи на близкото си обкръжение като негова половинка, не губете времето си, надявайки се, че той може би ще стане ваш съпруг след време.

4. Не сте срещали семейството му. Рядко се случва мъж да се ожени, без първо да представи потенциалната си съпруга на семейството. Ако ви крие от роднините си, много е вероятно да има и друга връзка.

5 мъжки фрази, които са сериозен червен флаг

5. Става отбранителен, когато питате за бъдещето на вашата връзка. Това е тема, чието обсъждане рано или късно настъпва. Ако всеки път, когато вие повдигнете темата за сериозността на взаимоотношенията ви, той става нервен и отбива темата, определено няма намерение да се ожени за вас.

6. Постоянно намира оправдания да не сключите брак. Извиненията му понякога звучат логично, но когато се натрупват – като повишаване на заплатата, закупуване на общ дом, спестяване на пари на сватбата и т. н., а времето си минава и минава, той няма да се ожени за вас.

7. Заедно сте от дълго време и няма признаци, че той ще ви предложи брак. Тогава мечтата ви най-вероятно няма да се осъществи или поне не с този партньор.

5 неща, които влюбеният мъж не би направил

8. Изглежда безгрижен за бъдещето. Ако един мъж с действията си показва, че е напълно незаинтересуван или прави планове за бъдещето си, без изобщо да ви включва в тях, тогава не чакайте сватба с него.

Свързани статии

9. Той е емоционално отдалечен от вас. Това означава да споделя все по-малко, да не проявява кой знае какъв интерес към вас, тревогите ви, желанията ви, амбициите ви. Не е уязвим пред вас, а романтичен пък съвсем не е.

10. Живее ергенски живот. Още един знак, че той няма намерение да се ожени за вас или за никоя, е начинът му на живот. Дали живеете заедно или не? Ако живеете заедно, колко често се проявява неговата бохемска страна? Защото това, че един мъж има връзка не означава, че няма да иска да даде предимство на личната си свобода като мъж.

Коментирай