Интимно

Мъжете са тайно привлечени от тези женски черти

Кои са най-забележителните женски черти според мъжете

01.06.2022г. / 16 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Привличането е магична загадка, която не може да бъде изцяло разкрита. Можем само да очертаем едни от най-привлекателните черти, за които повечето хора са съгласни, че са общовалидни и кои учените определят. Според Psychology Today има някои черти, които мъжете тайничко намират за много привлекателни и на които обръщат внимание при общуване с жените.

5 начина, по които увлечението се различава от истинската любов

Кои са женските черти, които мъжете тайно харесват?

Просто бъдете усмихнати и весели

Когато сте любезни с околните, това се забелязва. За да впечатлите един мъж съзнателно или не, е добре да сте любезна и усмихната. „Всеобщо желаните жени“ са винаги ведри и весели. Това показват резултати от проучване върху 10 хиляди души, публикувано в списание Psychology Today. Мъжете са единодушни, че любезните и усмихнати жени винаги привличат вниманието им и са сигнал за потенциално щастливи дългосрочни отношения.

Смеете се на шегите му

Когато се смеете искрено на шегите, които той пуска, това е сигнал за мъжете, че имате интерес към него. Сигнал е и че заедно ще ви бъде забавно. Това автоматично отключва механизмите на привличане и насочва вниманието към вас. Не е задължително един мъж да търси партньорка, за да бъде привлечен от жена, с която си прекарва страхотно. Може просто да се радва, че оценявате чувството му за хумор. Това е основа и за добро приятелство.

10 физически черти, които привличат мъжете

Пусната коса

Мъжете тайно се надяват жените да носят косата си винаги пусната. Повечето мъже намират това за секси и привлекателно. Ако сте с вързана коса, те тайно се надяват да я пуснете и да развеете свободните си кичури.

Положителна личност

Личността е много по-важна от външността. Може да звучи невероятно, но е така. Със сигурност е имало много случаи, в които сте се питали как жена, която не изглежда добре и определено няма привлекателна външност се радва на мъжкото внимание или има страхотен приятел. Отговорът може да се крие във ведрата ѝ и привлекателна личност, която мъжете търсят.

Kои са едни от най-важните фактори на привличане?

Свързани статии

Не намирате луксозните покупки за привлекателни

Един потенциален положителен сигнал за мъжете е, когато жените не търсят непременно лукса в покупките си. Жените, които спестяват и които не ламтят за богатство и скъпи вещи са привлекателни за мъжете. Това показват данни от проучване от 2015 година, проведено от учени от Университета „Карнеги Мелън“, цитирано от thelist.com.

Проявяване на интерес

Ако покажете минимален интерес към един мъж, незабавно ще привлечете вниманието му. Законите на привличането преминават през показването на интерес, с който демонстрираме желанието си да общуваме и да опознаваме. Въпросите, които една жена задава на мъж, за да разбере повече за него, са сигнал, че иска да задълбочи отношенията си.

Неща в мъжкото поведение, които привличат жените като магнит

Правите огледални жестове

Езикът на тялото не лъже. Той може да бъде истинско оръжие за привличане. Мъжете тайно харесват жени, които имитират жестовете им, правят огледално копие на движенията на тялото. Експерти по психология обясняват този феномен с мимикрията в природата, която помага на животни и растения да се справят със суровите условия, да оцелеят, да създадат поколение. Оказва се, че сме много по-склонни да приемем някого по-близо до себе си, ако той има сходно поведение и жестове с нашите.

Коментирай