Интимно

10 неща, които да направите, след като се сгодите

Все хубави емоции

15.06.2022г. / 05 52ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако любовта ви е прераснала в нещо повече, превърнала се е в желание да прекарате остатъка от живота си заедно и вече сте се сгодили, вероятно сте на седмото небе от щастие. Сгодяването е обещание за вярност, за заедност до края на живота, за споделеност и подкрепа. То е първата стъпка към голямата крачка, която ще направите заедно.

6 причини да се ожените или омъжите млади

Но преди това има 10 неща, които веднага трябва да започнете да правите, след като сте се сгодили.

1. Обадете се на всички любими хора.

Споделете с целия свят или поне със света, който има най-голямо значение за вас – вашите близки и приятели. Кажете им страхотната новина. Направете ги съпричастни към специалния ви щастлив момент.

2. Насладете се на момента.

След като се сгодите в главата ви ще започнат да бушуват мисли и планове за сватбата. Насладете се на този момент с партньора си. Говорете и споделяйте идеи. Кажете си един на друг как си представяте най-важния ден в живота си. Обсъдете подробностите, за да ги очертаете. Направете този момент най-романтичното преживяване.

5 признака, че случайната ви връзка може да се превърне в брак

3. Започнете веднага да мечтаете.

Фантазиите са функция на мозъка, с която той се опитва да продължи мислено усещането за щастие от настоящия момент. Когато сте щастливи се чувствате прекрасно и не искате това усещане да ви напуска. Затова не потискайте порива да мечтаете. Впуснете се в света на фантазиите си и не се страхувайте, че това може да развали мига, напротив. Споделянето на мечтите с половинката ви ще ви помогне да превърнете сватбения си ден в най-специалния момент от живота ви. А всеки ден след него ще е още по-щастлив, ако се опитвате да превърнете мечтите си в реалност заедно.

4. Обсъдете бюджета за сватбата.

След като еуфорията утихне е време да се захванете със сериозните въпроси. Всяка сватба изисква средства. Важно е да обсъдите как си представяте сватбата си, за да можете да изчистите концепцията и да сте наясно какъв бюджет ще ви е нужен.

15 неща, които мъжете обичат да чуват от жените

5. Погледнете календара.

След годежа идва време за определяне на датата. Извадете календара и вижте кой е най-подходящият ден за вашия специален момент. Изберете дата, която да има значение за вас, която да е паметна и специална. Важно е да я резервирате по-рано, за да не се налага да променяте плановете си в движение.

Коментирай