Интимно

10 признака, че вече не сте влюбени в партньора си

Може би не си го признавате

17.06.2022г. / 17 38ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. Потискате емоциите си.

Когато любовта е отминала, една от честите реакции е да потискате чувствата си, за да запазите мира. Игнорирате гнева, игнорирате конфликтите, правите се, че нищо не е станало. Чакате само бурята да отмине. Нямате сили и желание за решаване на проблемите. Просто потискате това, което имате да кажете, за да отмине.

Признаци, че не сте влюбени, а просто не искате да сте сами

7. Обмисляте различни изходи.

Признак, че вече не сте влюбени е, когато започнете да мислите за варианти, с които да се измъкнете от емоционалното блато, в което се намирате. Страхувате се да се изправите пред партньора си и да му кажете как се чувствате, а искате първо да намерите възможни изходи от ситуацията. Излизането от връзката е още по-трудно, когато тя е била дългогодишна и животите ви са се преплели дълбоко.

8. Отказали сте се да полагате усилия.

Връзката се е разпаднала, а вие определено не сте влюбени, ако сте се отказали да полагате усилия и старание. Правите това, което се очаква от вас, но без желание, само защото така трябва. Не изпитвате удоволствие от връзката, а го търсите извън нея.

11 признака, че мъжът е подсъзнателно влюбен във вас

9. Искрата е угаснала. Нямате желание един към друг.

Желанието за интимност е показателно за близостта между двама души. Ако изчезне физическото желание, това може да е симптом на липса на чувства. Не е задължително и нерядко е временно явление, но ако се чувствате постоянно отблъснати от партньора си, това може да е признак на изчезнали чувства.

10. Не го допускате до себе си.

Интимността е много повече от физическа близост и сексуален контакт. Интимността е да допуснете партньора си във вътрешния си свят, където може да ви види такива, каквито сте – уязвими, беззащитни, пълни с грешки и несъвършенства. Ако сте спрели да го допускате на това съкровено място и сте се затворили в себе си, вероятно вече не сте влюбени в него.

3 чувства, които заблуждават, че сме влюбени

Коментирай