Интимно

14 истини за връзките, които ни е трудно да приемем

Ето кои са те

26.06.2022г. / 13 32ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Връзките никога не са лесни – тези с приятели, роднините, интимен партньор. Когато сме в нови любовни взаимоотношения имаме куп очаквания, страхове. Забравяме обаче за някои истини. Вижте 14 истини за връзките, които ни е трудно да приемем.

1. Някои взаимоотношения ще бъдат невероятни, докато други ще ни служат като уроци. Всеки когото срещаме ни учи на нещо – на любов, на себеуважение, на това да преоткрием себе си и т. н. Най-важното е да успеем да извадим най-доброто от себе си.

2. Когато настъпят трудни времена, някои хора ще ви напуснат. Това може да са приятели, роднини, любим човек. Когато сте добре, вероятно ще сте заобиколени с много хора. Трудните ситуации обаче ни разкриват кой наистина държи на нас, опитвайки се да подобри по някакъв начин живота ни, чрез различни ресурси, които не са само материални.

Типове мъже, които не се променят

3. Животът ни среща и с фалшиви хора. Лесно е да повярваме на някого, който ни казва това, което ни се иска да чуем. Ето защо не бива да забравяме, че човек струва толкова, колкото струва думата му и да не приемаме празни оправдания, когато някой не е лоялен към нас.

4. Колкото по-малко общувате с някои хора, толкова повече животът ви ще се подобри. Не се примирявайте да бъдете просто нечие свободно време или опция. Не забравяйте и за токсичните хора, които манипулират, създават негативна енергия.

5 вида доверие, важни за връзките и брака

5. Тежките думи могат да наранят любимия ни човек повече от физическата болка. Те нараняват много повече, отколкото си мислим, затова е важно как използваме нашите.

6. Изневярата и лъжата не са грешки, те са избор. Затова не бива да се крием или заблуждаваме зад думи като „грешка“ и „съжалявам“, а да не позволяваме повече да се отнасят така с нас.

7. Прекалената ревност не показва на някого колко много го обичате, а по-скоро е сигнал за несигурност в себе си, освен ако имате основателна причина да изпитвате ревност.

8. Хората се отнасят с нас така, както ние им позволим. Затова е важно какво толерираме, когато поставим лични граници и не забравяме да уважаваме себе си.

10 сигурни знака, че сте влюбени в грешния човек

9. Невинаги ще харесвате партньора си и ще бъдете привлечени от него.

10. Понякога ще се чувствате отегчени от взаимоотношенията си, но именно тогава е важно да им направим обновяване, за да събудим отново искрата помежду ни с любимия човек.

Свързани статии

11. Конфликтите са неизбежни, но е важно как преминаваме през тях.

12. Понякога ще нарушавате взаимно доверието си и това може да не включва изневяра. Не бива обаче да забравяте, че една връзка се гради на доверие.

13. Понякога на единия от двамата партньори ще се налага да поема повече товар със връзката и това е нормално, стига да не стане навик за отношенията ви.

14. Любовта ни учи, че понякога трябва да преглътнем гордостта си и да се извиним, когато сме се наранили взаимно.

Коментирай
Свободно време