Интимно

5 важни урока за любовта, които веднага да научите

Ценни и мъдри съвети, които ще ви спестят болка

14.07.2022г. / 13 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта е различна в представите на мъжете и жените. Жените са по-склонни да вярват, че принцът ще се появи и ще живеят заедно щастливи до края на живота си. Но в реалния свят нещата рядко се случват по този начин. Вярват също, че когато точният човек се появи в живота им, няма да се налага да правят нещо различно от това, което правят във всяка своя връзка. Това пречи на общуването и установяването на дълбока емоционална връзка, защото ако не анализирате грешките си, те ще предизвикват едни и същи провали всеки път.

4 правила за любовта, които не бива да забравяме

Любовта е по-сложна от това просто да имате силни чувства един към друг. Отношенията не се развиват лесно, както се случва във филмите. За да успеете да откриете любовта, истинската любов, не трябва да продължавате да правите следните грешки.

Кои са уроците за любовта, които трябва да научите колкото се може по-рано?

1. Сексът не е равен на любов.

Жените отдават много по-голямо емоционално значение на секса от мъжете. Ако мислите, че да правите секс с мъж ще го накара да се свърже с вас емоционално, много грешите. Доста жени правят грешката да спят с мъж, мислейки си, че така ще го накарат да се влюби. Всъщност се случва тъкмо обратното.

2. Ако той не ви търси и не ви заговаря, значи не се интересува от вас.

Мъжете са ловци, преследвачи. Ако ви харесват ще направят всичко възможно, за да привлекат вниманието ви, да общуват с вас. Но ако не търсят начин да общуват с вас, определено интересът им изобщо не е насочен към вас. Няма смисъл да стоите и да чакате да получите съобщение. Спрете да се взирате в екрана на телефона, защото е безсмислено.

20 истини за любовта и привличането

3. Спрете да се вкопчвате.

Едно от най-лошите неща, които една жена може да направи, е да се вкопчи в мъжа. Няма нищо по-отблъскващо от това за мъжете. Инстинктът ги кара моментално да бягат. Отключва се порив за бягство, който трудно би могъл да бъде спрян, ако не коригирате поведението си.

Свързани статии

4. Ако вие самите не се харесвате, на него ще му е трудно да ви хареса.

Отново благодарение на инстинкта мъжете са привлечени от самоувереността на жените, от излъчването им и от факта, че живеят хармонично в тялото си. Ако сте от жените, които мрънкат, че не изглеждат добре, мъжете бързо ще започнат да виждат недостатъците ви.

Цитати за заблудите в любовта

5. Ако се разделите, все пак ще сте добре.

Много жени грешат, като мислят, че да са сами е по-лошо, отколкото да са в неподходяща връзка. Всъщност това ви трови доста по-силно и пагубно, отколкото ако приемете факта, че ще сте необвързани след раздялата. Токсичните отношения не са добра опция. Да сте с някого просто за да не сте сами е голяма грешка, която е добре да не правите. Научете този урок – колкото и трудно да е след раздялата, ще се оправите. Научете се да уважавате и цените себе си. Ще получите същото в замяна, ако не от този партньор, от следващия, който може да е голямата ви любов.

Коментирай