Интимно

5 мита, които сериозно вредят на дългата връзка

Защо не трябва да се ръководите от тях

09.08.2022г. / 18 02ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Дългите връзки и браковете са изпълнени с вълнения и чувства, с преживявания и трудности, с щастливи моменти, върхове и спадове. Всяка двойка има своите уникални отношения, които развива по свой собствен начин. Ето защо вярата в митове и съобразяването със стереотипи е най-погрешното нещо, което можете да направите.

4 мита за връзките, които ви пречат да откриете любовта

Има някои митове, които сериозно могат да навредят на дългата ви връзка или на брака ви. Избягвайте да се ръководите от тях, ако искате да сте истински щастливи.

Кои са митовете, които вредят на дългите връзки?

Мит №1: След като се ожените или заживеете заедно, връзката ви магически ще се промени

Тези глупави очаквания за брака и връзките могат да оставят погрешни впечатления за това какво да очаквате. Истината е, че ако се ожените за някого, когото познавате добре преди брака, нещата няма да се променят особено в по-добра или по-лоша посока. Всичко зависи от това как вие самите се отнасяте към връзката и отношенията си.

Митове, в които вярваме, връщайки се при бившия

Мит №2: Ако имате добра и здрава връзка, няма да се карате

Това е една от най-големите заблуди за дългите връзки и брака, които могат да насадят погрешни очаквания. А те са много коварни, защото ви вкарват в коловоз на заблуди и погрешни представи, далечни от реалността. Реалистичните очаквания са едно от най-важните неща във всяка връзка. И това, че ще се появяват конфликти и неразбирателства съвсем не означава, че сте в грешната връзка, че отношенията ви са пред разпад или че не си пасвате. Дори най-щастливите и хармонични двойки се карат.

Мит №3: Щастливите връзки са лесни

Лесни връзки няма. Колкото по-бързо го осъзнаете, толкова по-лесно ще ви е да се справяте с предизвикателствата в отношенията, които неминуемо ще се появят. В щастливите връзки, които са белязани от любов и хармония също се появяват проблеми, конфликти, спорове. Важно е да имате реалистични очаквания, за да се предпазите от разочарования, които могат да ви тласнат към погрешно тълкуване на ситуацията.

Митове за безусловната любов

Свързани статии

Мит №4: Ако просто работите упорито и се стараете, нещата ще се оправят

Полагането на усилия за връзките е много важно за тяхното поддържане и развиване. Но ако въпреки тях връзката е тръгнала към разпад, блъскането в една и съща стена може да се окаже грешна стратегия. Когато нещата вече са към края си, повторните опити за съживяване на разрушената връзка могат да ви донесат болка и страдание, дори да оставят трайни емоционални белези. Важно е да знаете кога да поставите точката.

Неверни митове за връзката

Мит №5: Ако имахте повече пари, време или ако бяхте родили деца, нещата щяха да се оправят

Този мит е не само погрешен, но и много опасен. Много хора не си дават сметка, че раждането на дете с цел запазване на връзката или брака може да го превърне в истински кошмар – както за партньорите, така и за самото дете. Същото важи и за парите и времето, прекарано заедно. Въпреки че е вярно, че външните фактори са определящи за връзката, по-важното е как се справяте с конфликтите, как се отнасяте един към друг, как решавате проблемите си заедно или поотделно. Отношенията вътре във връзката са най-сериозният фактор, от който зависи нейното състояние и благополучие.

Митове за нарцистичните личности

Коментирай