Интимно

5 знака, че се намирате в токсична връзка

Самочувствието ви е наранено

30.08.2022г. / 10 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка любовна връзка е различна. Нямаме застраховка срещу токсичната връзка. Първоначално тя може да е прекрасна, романтична, обещаваща, но впоследствие да попаднем в капана ѝ. Кои са признаците, че може би се намирате в токсична връзка? Вижте някои червени флагове.

1. Ходите по „черупки от яйца“

Как се чувствате около партньора си? Да ходиш по „черупки от яйца“, „бръсначи“ или както искате го наречете, означава да се чувствате несигурни и донякъде напрегнати във връзката си и източник на тези емоции да е вашият партньор. Бдително внимавате да не направите или кажете нещо, което може да напрегне половинката ви, да се окаже повод за спор.

Правите всичко възможно другият да е доволен, за да има мир помежду ви. Не си позволявате да взимате решения, които може да вземете сами, а винаги търсите разрешение. Ходите ли по черупки от яйца около партньора си? Ако отговорът е „да“, това е ясен червен флаг, че връзката ви е токсична.

20 неща, които не трябва да търпите във връзката

2. Самочувствието ви е наранено

Още един знак, че се намираме в токсични взаимоотношения е, когато не се чувстваме добре със себе си. Това най-често може да се дължи на факта, че партньорът ни омаловажава по някакъв начин – не се гордее с постиженията ни, критиките са чести и не са градивни, словесни атаки, с които се опитва да ни откаже от определени цели, които сме си поставили и т. н.

Признаци, че сте прекалено на разположение във връзките

3. Здравето ви се влошава

Когато сме нещастни във връзката си здравословните проблеми са налице. Възможно е да страдаме от безсъние, болки в тялото, нервен стомах, да отслабнем или напълнеем, заради нездравословно хранене и т. н. Страдате ли от хронични здравословни проблеми? Това може да е знак, че връзката ви е токсична.

Фактори, които убиват връзките всеки път

4. Забелязвате лошо отношение към себе си

Един от най-големите сигнали за връзката, на които трябва да обърнете внимание, е и лошото отношение, което вие имате към себе си. Обикновено когато хората живеят в нещастна връзка, те търсят начини да управляват своето нещастие. Това може да се случи чрез занемаряване на грижите към себе си, злоупотреба с вредни храни, алкохол, хапчета и т. н.

Свързани статии

Ако и двамата партньори злоупотребяват с някои от изброените неща, това е сериозен червен флаг, че е необходима промяна.

5. Вашите приятели са се отдръпнали

Помислете дали познавате двойки, които не са в хармония, а около тях винаги е напрегнато? Никой не би искал да е край тях, нали? Възможно е и вие да сте намалили социалните контакти, защото партньорът ви не харесва приятелите ви и не желае да прекарвате време с тях. И в двата случая става въпрос за токсична любовна връзка.

Коментирай
Свободно време