Интимно

Как да разберете дали партньорът ви е емоционално неверен?

Емоционално неверният човек е потаен относно телефона си

29.08.2022г. / 15 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Има два вида изневяра – физическа и емоционална. Втората е по-опасна, защото тя означава задълбочаване на взаимоотношенията, разбира се свързана е обикновено и с физическата изневяра. Емоционалната изневяра може да започне навсякъде – в работата, сред близки приятели, хобита и занимания, случайни контакти в социални мрежи, тайни профили в сайтове за запознанства. Емоционално неверният партньор винаги е разпознаваем, само трябва да сме малко по-наблюдателни.

Как да разберете дали вашият партньор ви е емоционално неверен?

1. Хващате измамника в лъжи

Най-различни лъжи, сред които може да е и изневярата. Рядко се получава да изневериш на партньора си и да прикриеш напълно следите си. В един момент измамникът ще трябва да измисли история, за да прикрие следите си, но вие трябва да сте една крачка пред този човек и да проучите всички несъответствия.

Защо привлекателните хора трудно създават връзки?

2. Емоционално неверният човек е потаен относно телефона си

Достъпът до мобилния телефон е един от най-лесните начини да хванете някого, който ви е емоционално неверен. Проследяване на обаждания, чатове. Обърнете внимание и на поведението на човека, когато си пише с някого. Дали например заема позиция, която му позволява да скрие от вас с кого си пише. Когато разговаря с някого как го прави, отбива ли позвънявания и т. н. Хората стават много потайни, само когато имат какво да крият.

3. Изведнъж започва все по-често да споменава нечие име

Друг класически случай на някой, който има емоционална връзка с друг човек е, че често ще го споменава. Може да ви разказва някакви неща за него или да ви разпитва за този човек, ей така, докато си говорите разни други неща. Това е показател, че партньорът ви или човекът, към когото изпитвате силни емоции, мисли постоянно за личността, която го вълнува.

Признаци, че сте прекалено на разположение във връзките

4. Промяна на външния вид

Когато човек развие чувства към някой друг, съвсем естествено е да започне да обръща повече внимание на визията си. Невинаги нова любов е причината да искаме да изглеждаме по-добре, но определено промяната във външния вид може да се дължи и на нова емоция.

5. Интимността помежду ви се променя

Ако партньорът ви си фантазира, че е с някой друг, вероятно няма да иска да бъде с вас. Или пък може сексът вече да не е толкова вълнуващ, но е възможно и да бъде много по-страстен в леглото от преди и това да се дължи на факта, че докато правите любов, той си представя, че е с новия си обект на емоции. Ако обаче на този етап само се срещате с някого, а не сте във връзка, имате емоции към него и изведнъж той сякаш започва да се отдалечава от вас, това също е показател, че има някой, който отвлича вниманието му.

11 признака, че партньорът ви не ви подкрепя

6. Емоционално неверният човек е мрачен, тъжен, изнервен

Ако вашият партньор или човекът към когото изпитвате емоции, имате близост с него, но не и връзка все още, изведнъж стане по-напрегнат, нормално е да го попитате защо е тази промяна. Ако не се дължи на лични проблеми, служебни, здравословни, ако за всичко го дразните, присмива ви се, то много е вероятно емоционалната му драма да се дължи на емоционална изневяра.

Свързани статии

7. Емоционално неверните хора може дори да се шегуват с аферата си

Има един цитат на Шекспир, който гласи, че „много истини се казват на шега“. Е, хората често казват неща на шега, които не са смешни.

8. Вашият партньор споделя твърде много с друг човек

Той ще започне да споделя много интимни подробности от живота си с човека, който го кара да усеща „пеперуди в стомаха“. Повечето изневери започват с приятелства, които стават твърде дълбоки. Всеки жадува за емоционална подкрепа и общуване, но ако не ги получавате от партньора си, естествено е да ги потърсите в някой друг.

Коментирай