Интимно

Кои малки неща са важни за връзката?

Жестовете, които говорят много повече от всяка дума

12.10.2022г. / 09 38ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Малките неща са важни за връзката. Те могат да ви направят безкрайно щастливи, но могат и да доведат до раздяла. Неслучайно съществува поговорката „малките камъни обръщат колата“. Всеки малък жест и дума е от значение. Дреболиите на пръв поглед могат да „пробият“ голяма дупка в сърцето ви и да оставят неизлечима рана там. Но също така могат да ви накарат да се чувствате изключително щастливи, много обичани и глезени от любимия си човек.

20 начина да подобрите връзката си за 1 минута

Защо малките неща са важни и кои са онези дребни жестове, които разтапят сърцето и показват любов?

Партньорът ви прави кафе така, както го обичате

Когато любимият човек ви приготви любимата напитка точно по начина, по който вие я харесвате, това е израз на любов. Този на пръв поглед малък жест говори много за отношението му към вас и за желанието му да ви зарадва, да стопли душата ви.

Праща ви мили съобщения, когато не сте заедно

Сладките напомняния, че му липсвате и че мисли за вас, показват любовта му. Това партньорът ви да ви накара да се усмихнете с нежно съобщение или с любовно напомняне е нещо, което може да направи деня ви по-хубав.

15 жеста, с които той ви показва любовта си

Готви нещо, което обичате

Ако партньорът ви отделя време, за да сготви нещо, което обичате по начина, по който го обичате, е любов. Храната означава грижа. Приготвянето на любимото лакомство е начин да се покаже привързаност. Когато искате да зарадвате любимия човек, на когото държите и искате да се чувства обгрижен, приготвянето на вкусна изненада е чудесен начин да го направите.

Партньорът ви ви казва нещо сладко преди лягане

Преди да заспите е време за гушкане и близост. Ако всичко това е допълнено и от няколко думи, изпълнени с нежност, те говорят много повече от просто „обичам те, лека нощ“.

20 малки неща, които ще направят връзката ви още по-здрава

Той ви оставя да спите, пази тишина

Когато на половинката ви му пука за вас, той ще се старае да ви осигури комфорт. Ето защо, ако ви оставя да поспите още малко и пази тишина, защото знае, че сте уморени и имате нужда от почивка, това е малък жест, подсказващ дълбока загриженост и любов.

Прегръща ви по особено топъл начин

Начинът, по който партньорът ви прегръща, говори много. Прегръдките се различават по близостта, продължителността, с която той ви докосва до тялото си. Ако партньорът ви ви прегръща така, че почти цялото му тяло да се допре до вашето, това е сигнал, че иска да ви защити, а и да усети топлината ви, да ви закриля. Такива прегръдки предразполагат да се чувствате обичани и в безопасност.

10 жеста, с които да си напомните защо се влюбихте един в друг

Коментирай