Интимно

4 техники за добър флирт

Как да ви забележат

27.11.2022г. / 06 48ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта е нещо невероятно. Флиртът е част от любовта, има няколко нива и в зависимост от конкретната ситуация, може да се развие във времето или да е просто нещо спонтанно и еднократно. Той съвсем не е толкова лесен и затова към него не бива да се отнасяме лекомислено. Ако искаме да направим добро впечатление и да накараме някого да се заинтересува от нас е важно как флиртуваме, какви техники ползваме, за да накараме човекът да мисли за нас, дори и когато не сме в обкръжението му.

Вижте 4 техники, с които лесно да привлечете вниманието към себе си, без да се натрапвате.

1. Имайте много добър зрителен контакт

Според Лейл Лаундс, автор на How to Instantly Connect with Anyone, контактът с очи означава честност, уважение, интерес, интелигентност, откровеност и увереност. Но какво прави зрителния контакт добър? Неговата продължителност. При комуникация трябва да гледате някого достатъчно дълго, за да се свържете действително с него, а не да залагате на кратко премигване, разсейване на погледа. Това е и добър начин да видим реакциите на другия човек – това как той ни гледа. Защото съгласете се, но с думи всеки може да ви излъже, с поглед е много по-трудно.

Защо „три“ е магическо и съдбовно число в любовта?

2. Използвайте трика с почти докосването

Докосването на другия човек по ръката или рамото е стандартна техника за флирт. Физическият контакт показва интерес и комфорт. Но Лаундс предлага нещо друго – почти докосването. Протегнете ръка, сякаш ще докоснете онзи, който ви вълнува и с когото комуникирате, но спрете, преди да го докоснете. Това работи при мъжете „фантазиите им се развихрят, чудейки се какво означава това“.

Свързани статии

3. Бъдете нетърпеливи и ентусиазирани, но до известна степен

Как да изглеждате заинтересувани от някого, без това да прави твърде много впечатление? Оставете другия човек да говори пръв, след това съобразете нивото му на ентусиазъм. Така няма да звучите незаинтересувано или съвсем безучастно. Това работи добре на първа среща или когато някой ви запознае с нова за вас личност.

Как да привлечете който мъж си поискате

4. Направете добро последно впечатление

Начинът, по който си казваме „довиждане“ може да е дори по-важен от начина, по който си казваме“здравей“. Западни проучвания показват, че когато хората мислят за минала случка, е по-вероятно да си спомнят начина, по който са се чувствали в края, дори ако е значително по-различно от това как са се чувствали по време на самата случка, събитие.

Коментирай