Когато от известно време сме във връзка с някого, започваме да мислим за следващ етап във взаимоотношенията ни – да заживеем заедно. Звучи някак естествено и лесно, но невинаги е така. Има някои червени флагчета, които трябва да ни накарат да се замислим върху основни неща, преди да преминем на следващото ниво. Вижте някои от тях.

Често спорите

Ако споровете са често срещано явление във вашата връзка, то може би е добра идея на този етап да отложите събирането под един покрив. Скандалите едва ли ще намалеят, след като заживеете заедно. Много двойки имат предизвикателства с комуникацията, но ако спорите през повечето време, в което сте един с друг и не можете бързо да се възстановите от споровете, живеенето заедно няма да подобри общуването. Ако осъзнаете, че имате лоша комуникация, работете върху това да я подобрите, преди да решите да предприемете следваща стъпка във взаимоотношенията ви.

Защо не успявате да се влюбите в перфектния мъж?

Повече сте притеснени от решението, отколкото развълнувани от него

Нормално е да сте стресирани от преместването, но има и значение дали изпитвате вълнение, радост от този факт. Преместването с партньора ви под един покрив, в един дом, трябва да е вълнуващо нещо, а не да предизвиква безпокойство. Някои колебания са нормални и здравословни. Да заживееш с някого е голяма стъпка, която ни извежда от комфорта, който сме си изградили в собствения дом. Неизвестните са много, но ако усещането, че искате да не сте там е по-голямо от това да бъдете с любимия – не бързайте с тази стъпка.

20 признака на токсичната и пагубна връзка

Никога не сте говорили за пари

Или темата е била бегло засегната. Темата за финансите в една връзка е много важна и е от решаващо значение да обсъдите как ще бъдат разпределени наем/кредит,, комунални услуги и други разходи. Разговорът за пари е от съществено значение, когато обмисляте да живеете заедно. Ето защо, ако никога не сте водили този конкретен разговор или не сте сигурни, че се чувствате комфортно, може да не сте готови да живеете с партньора си. Не забравяйте, че в любовните връзки е важно да си имаме доверие, да сме открити един пред друг и да не се страхуваме да изразим себе си.

Защо „три“ е магическо и съдбовно число в любовта?

Искате да живеете заедно, само за да спестите пари или да се облагодетелствате материално

Финансите не трябва да са единствената причина да бъдете с някого, защото рано или късно връзката ще се разпадне. Ползи за взаимоотношенията може да има само ако гледате заедно в една посока относно парите, имате идеи, визии, полагате усилия еднакво, за да бъдете материално осигурени като двойка.

Още по темата

Не сте щедри и споделящи един към друг

Или единият от вас е такъв. Преместването заедно обикновено изисква доста споделяне, така че ако сте свикнали да сте сами и не ви харесва да споделяте неща с партньора си, стъпката наречена общо съжителство, вероятно не е добра идея на този етап.

Никога не сте се сблъсквали заедно с трудности или пречки

Това може да ви даде по-добра представа как и двамата се справяте с трудни ситуации. Как се държи партньорът, когато е разстроен, е част от информацията, която събирате, преди да се преместите да живеете с него. Как подхожда той към вас, когато ви е трудно, също е ключова информация. Не само хубавите моменти разкриват много за това с какъв човек имаме връзка. Трудностите, също са изпитание за двама души.

Разбира се, това не означава, че трябва да сте преминали през нещо трудно заедно, за да можете да живеете щастливо двамата. Но е добре да знаете как и двамата се справяте с трудни ситуации.