Интимно

10 новогодишни обещания за щастлива връзка

Малки стъпки всеки ден

01.01.2023г. / 07 07ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В края на всяка година и началото на новата винаги си даваме обещания. Но дали успяваме да осъществим и половината от тях? Ако не предприемем действия, новогодишните обещания се превръщат в празни приказки. Казваме си, че няма да се ядосваме за дреболии, че ще спортуваме повече, ще пътуваме повече и т. н. Но дали и връзката ни не се нуждае от такива новогодишни цели, които да си поставим и да следваме заедно с любимия ни човек?

Разбира се, че да! Вижте 10 идеи как да подобрите взаимоотношенията си през новата година с малки стъпки.

1. Да бъдете по-добри и щедри един към друг не само на празници. Нужно ли е да чакате следващите Коледа и Нова година или рождените ви дни, за да си показвате обич, грижа? Щедростта невинаги е материална или скъпа. Малките жестове са онези неща, от които всяка връзка се нуждае. Когато обичаме и ни обичат всеки ден е специален, защото сме заедно с партньора си.

Кое е по-важно във връзките от любовта?

2. Малки промени, когато се храните заедно. Повечето двойки го правят докато гледат телевизия, взират се в телефоните си. Пропускаме един много важен момент за любовната връзка. Споделянето на храната, удоволствието от това да я хапваме в любима компания. Нищо друго не ни е необходимо. Помислете – със сигурност може да отделите поне 30 минути, за да направите закуската, обяда, вечерята по-хубави, без технологии.

7 неща, които мъжете се надяват да намерят в една връзка

3. Да спортувате заедно. Някои от вас ще кажат „Ние вече го правим“. Чудесно, продължавайте и през новата година да се подкрепяте в това да бъдете по-здрави и в добра форма. Надградете този положителен навик, добавете ново хоби, отново свързано със спорта или си поставете нова цел.

4. Обърнете внимание на секса. Отделете време да се свържете отново с партньора си, да събудите страстта в спалнята, особено ако интимността се е превърнала в рутина. Не забравяйте, че тя не е само в спалнята, но и извън нея. Ако липсва, в леглото всичко ще е просто задоволяване на нагона.

5. Спрете да се карате за дреболии. Ако имате сериозни спорове с партньора си, важно е да ги разрешите, но се опитайте да избегнете дребни спорове и обиди. Заядливи коментари и подмятания, драматизиране на всяка ситуация, са ненужни за връзката битки.

5 фактора, от които зависи химията между двама души

6. Стремете се към емоционална честност. Това важи за споделянето на чувствата един към друг. Онези, които ни напомнят защо сме заедно, но и на онова, което ни тежи във връзката, на личните тревоги. Също така, казването на „чувствам“ вместо „ти ме накара да се почувствам“ ще помогне на вас и партньора ви да останете фокусирани върху разрешаването на негативните емоции, без това да се превърне в обвинения един към друг.

7. Да се отнасяме един към друг не като към даденост. Лесно е да приемем романтичния си партньор за даденост и понякога не се отнасяме към него така, както трябва. Разбира се, за да променим този навик е необходима практика. Защото връзката изисква усилия, подхранване, а в живота нищо не ни е даденост.

Свързани статии

8. Да бъдете по-добри слушатели. Помислете как разговаряте с партньора си, когато имате да си кажете нещо важно или просто така си говорите. Може би гледате едновременно телевизия, телефона си, вършите домакинска или друга работа. Това не ви прави добър слушател. Активното слушане и участване в разговора е важно за любовната връзка. Така се поставят основите на добрата комуникация.

Защо влюбването е полезно според учените

9. По-малко критика и повече комплименти. Когато прекарвате много време с някого, става лесно да пренебрегнете нещата, които са прекрасни в него. Без градивна критика не може, но без комплименти също.

10. Заедно да се разделите с вреден навик. Това може да е нездравословно хранене, застоял начин на живот, употреба на цигари, алкохол и т. н.

Коментирай