Семейство

7 неща, които мъжете се надяват да намерят в една връзка

Защото са важни за тях

23.12.2022г. / 13 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Що се отнася до връзките, както жените, така и мъжете се нуждаят от определени неща, за да се чувстват щастливи. Всеки има своите критерии за партньор и донякъде по тях се избираме, но и по допирни точки, разбира се. Казват, че ако виждаме нещо отрицателно в друг човек, значи го имаме в себе си. Същото би трябвало и да е с хубавите. Ако попитаме една жена какво ѝ е важно да получава от любимия и мъж, тя ще ви изреди дълъг списък. Кое обаче е важно за мъжете?

Вижте в следващите редове.

1. Да се вслушва в малките неща

Комуникацията е ключова за една връзка. Тя има голямо значение за това как общуваме с любимия човек, когато искаме да споделим нещо, когато сме радостни, имаме проблем, общ или личен. Живеем толкова динамично, че понякога пропускаме важните неща в общуването. И това важи и за мъжете и за жените. Колкото и да не ни се вярва, мъжете също имат нужда да бъдат чути понякога.

10 фактора, които правят връзката твърда като скала

2. Да бъде позитивна

Това също е нещо важно за мъжете. Помислете само, още на ниво флирт, те не биха прекарвали време в компанията на жена, която винаги е драматична, намусена. В една дългосрочна връзка, позитивността е важна и за двамата партньори. Въпреки че няма как постоянно да сме усмихнати, за мъжете е важно жената все пак да остане с добра настройка и когато има предизвикателства пред тях.

3. Да не критикува

Още една важна част от комуникацията. Критиката може да е градивна, но може и да нарани. Когато спорим с любимия човек, често действаме отбранително. Мъжете нямат нужда от това. Те също като жените имат нужда от това партньорът им във връзката да поема отговорност за действията си и ако се налага да отправи критика, то тя да е такава, че да не унизи другия.

13 навика, които вредят на връзката

4. Да чува колко много го обичате и цените

Всяка двойка си има свой език на любовта. Въпреки това, дори и да си показваме с действия, че ценим любимия човек, той, както и ние, има нужда да чува думи на похвала, благодарност, като цяло да чуе нещо мило.

5. Полагане на грижи за себе си

Мъжете харесват, когато жената до тях се поддържа. Вярно е, че понякога сякаш не го забелязват, но в такива моменти има как да им напомним колко сме привлекателни. За мъжа е важно жената да се старае заради него, така той разбира, че това го прави важен за нея.

Свързани статии

6. Проявяване на емпатия

Въпреки че жените се приемат като по-емоционални същества, нежни, любвеобилни, всъщност не всяка жена може да е такава във връзката. Ако тя е по-егоистична и при нея липсва емпатия или е проявена на много ниско ниво, това не дава добър знак. Мъжете нямат нужда от егоистични партньорки.

Знаци, че вътрешното ви дете проваля връзките ви

7. Да е готова заедно да полагат усилия за връзката

Всички връзки преминават през върхове и спадове. Понякога забравяме за романтиката, сексът става рутина, по-рядко комуникираме. Тогава са нужни двама души, които с общи усилия да възстановят отново хармонията. И въпреки че за мъжете невинаги е лесно да споделят това с нас, ние винаги трябва да си имаме едно наум, че имат нужда от половинка, която да полага усилия за взаимоотношенията.

Коментирай
Свободно време