Интимно

10 начина да се влюбите бавно, сигурно и в точния човек

Как да овладеете бурните емоции и да избистрите преценката си

03.01.2023г. / 12 48ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта може да е истинска лудост. Необяснимите механизми, по които сърцето се вглежда могат да ви оставят с дълбоки рани, най-вече ако се влюбите твърде бързо. Бързото влюбване замъглява преценката ви и често в края на деня се оказва, че сте се влюбили в грешния човек, а сърцето ви е разбито.

Колко време е нужно, за да се влюбите?

Любовта е колкото забавна и шеметна, толкова и трудна. Невинаги сърцето ви пита кога и колко бързо да се влюбите. То просто се случва, но тогава и нараняването може да е голямо.

За да направите живота си по-лесен и да спрете да се влюбвате в грешния човек, вижте как да успеете да накарате сърцето и съзнанието си да се влюбват по-бавно, осъзнато, преднамерено. Така в този по-дълъг процес ще си дадете време да осъзнаете дали сте с точния човек и да дадете шанс на любовта да се разгърне в истинска дълбочина.

Ето 10 начина да се влюбите бавно, сигурно, но в точния човек.

1. Не бъркайте привличането с любов.

Една от най-честите грешки в началото на връзката, а понякога и преди изобщо да е започнала, е бъркането на привличането с любов. Придавате твърде голямо значение на емоциите, които ви връхлитат, вместо да погледнете реалистично на ситуацията. Прибързаното придаване на твърде голямо значение на чувствата, които се събуждат у вас ще замъглят преценката ви, а и може да ви донесат много болка.

2. Не правете секс на първа среща.

Колкото и да харесвате някой мъж и вече да сте започнали да изпитвате чувства и влечение към него, не прибързвайте много със секса. Това ще замъгли още повече преценката ви и може да ви остави наранени. Ако искате да се влюбите истински, изчакайте известно време.

Мозъкът се променя, когато сте влюбени

3. Не се отказвайте от любимите си хобита и навици.

Новите връзки са вълнуващи в началото и затова човек е склонен да загърби нормалните си ежедневни навици и дори хобитата си. Толкова сте „влюбени и загубени“, че зарязвате нещата, които доскоро са ви правили щастливи или пък ангажиментите си. Ако искате да се влюбите истински и дълбоко, не позволявайте на вълната от емоции да ви отклони.

4. Не се отказвайте от всичко заради него.

Една от грешките, които много жени допускат е да се откажат от всичко важно за тях, само за да са с мъжа, в когото са влюбени. Много често в такива случаи след известно време идват и разочарованията. Когато опознаете човека, видите го в истинската му светлина и разберете, че той не е за вас и любовта ви не е дълбока, ще съжалявате, че сте загърбили живота си и важните неща в него.

Разликите между това да обичаш и това да си влюбен

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 1 година )
Свободно време