Интимно

10 начина да се влюбите бавно, сигурно и в точния човек

Как да овладеете бурните емоции и да избистрите преценката си

03.01.2023г. / 12 48ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5. Не бъдете изцяло на разположение твърде бързо.

Ако искате любовта ви да е истинска и дълбока, не бързайте да се впускате в авантюра прекалено бързо. Не бъдете постоянно на разположение веднага, щом той има нужда от вас или ви повика. Бъдете по-загадъчни, по-заети със собствения си живот, по-дистанцирани дори, за да сте по-интересни, а и за да си дадете време да прецените ситуацията, преди да прибързате с влюбването.

3 етапа на влюбването

6. Бъдете нащрек.

Не се поддавайте на илюзии и розови очила. Опитайте се да бъдете обективни, преди да си позволите да се влюбите истински. Представите, които сами си изграждате и се влюбвате в тях често нямат общо с реалността. Оттам идват и разочарованията впоследствие.

7. Изчакайте, преди да го представите на семейството и приятелите.

Ако искате истинска връзка, в която има истински дълбоки чувства, не бързайте с представянето на партньора си пред близките ви хора. Това е задължаващо и ако той не е на този етап в чувствата си, може дори да се отдръпне.

4 начина да се влюбвате все повече в партньора си всеки ден

Свързани статии

8. Бъдете наясно със слабостите си и внимавайте с тях.

Когато човек осъзнато бди над слабостите си му е по-лесно да ги управлява и да не им се поддава. Ако знаете, че имате склонността да се влюбвате лесно и да се поддавате на чувствата, позволявайки им да замъглят преценката ви, опитайте се да овладеете тази своя слабост.

9. Обръщайте внимание на чувствата си.

Дишайте дълбоко и се опитайте да сдържате емоциите си, когато усетите, че стават прекалено наситени, а знаете, че е твърде рано. Съзнателното управление на чувствата може да ви звучи като нещо, което убива страстта и мига, но всъщност ви дава възможност да сте по-прецизни в изборите, които правите.

11 фактора за това как се влюбваме

10. Поставяйте себе си на първо място.

Може да ви звучи егоистично, но е важно да поставяте себе си на първо място, защото никой друг не би го направил безкористно и напълно безрезервно.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 1 година )