Интимно

10 общи черти на мъжете, които са неспособни да обичат

И защо не трябва да си губите времето с тях

04.01.2023г. / 12 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5. Той гледа на срещите като на сделка или уговорка.

Съмнително е и определено е червен флаг, че той не може да обича и да се отпусне съвсем докрай, ако постоянно има претенции към срещите ви. Държи се сякаш правите сделка, уговаря се, не желае да прави компромиси, а всичко трябва да се случва по негов вкус. Това е показателно за евентуалното му бъдещо отношение към връзката ви.

15 причини да се научиш да обичаш себе си

6. Праща ви голи снимки или иска ваши.

Определено е съмнително, ако един мъж се интересува само от физическата ви страна. Ако той иска да му изпращате голи снимки или ви праща свои, това е знак, че връзката ви вероятно е на повърхността и ще си остане там.

7. Той е егоцентрик или нарцис.

Трудно бихте могли да накарате мъж, който е нарцис и егоцентрик, да ви обича. Той ще поставя само себе си винаги на първо място.

Как да го накарате да изпитва силни чувства към вас

Свързани статии

8. Той не поема вина по никакъв повод.

Мъже, лишени от способност да поемат вина или да си признават грешките, обикновено са неспособни да обичат. Лишени от съпричастност и емпатия хора трудно биха могли да обикнат истински и дълбоко друго човешко същество освен себе си.

9. Той ви повтаря, че не е достатъчно добър за вас.

Тази стратегия често се използва от хората, които не са способни да обичат. Като ви убеждава, че не е достатъчно добър за вас, той се опитва да ви държи настрана, така че да се предпази от задълбочаване на отношенията.

5 признака, че една жена е емоционално нестабилна

10. Винаги има извинение за всичко.

Какво можете да очаквате от човек, който винаги има извинение за всичко? Обстоятелствата никога не са на негова страна. Проблемите не се случват по негова вина. Причините, които ще изтъкне, за да се защити са безкрайни, а вие никога не сте чули от него думи като „съжалявам“, „сгреших“, „извинявай“. Много по-лесно е другите да са виновни, както да са виновни и обстоятелствата, но не и той. Такива хора са неспособни да обичат.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анди ( преди 1 година )
А какви са чертите на жените, които не могат да обичат? Последните години се сблъсквам все повече със застарявящи моми на 40-45 с проблеми, които освен себе си и котките си, друго не могат да обичат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар